Här köper du elmotorer till båt. Med en elmotor på båten blir det tyst, miljövänligt och otroligt smidigt. Vi säljer både modeller för transport (”travel-motorer”), för trolling och mindre modeller att sätta på jollen.

Vi säljer båtmotorer med el från kända märken som Torqeedo, Minn Kota, ePropulsion, Fladen och många fler. Givetvis till riktigt bra priser (med prisgaranti) & galet snabba leveranser.

Öppna filter

Elmotorer till båten

Med en elektrisk motor till din båt kan du njuta av en tyst och skön båttur utan att bränna bensin. Utvecklingen inom batterier har gått i en rasande fart och idag kan du hittar bra elmotorer för samma pris som en bensinmotor.

När du ska köpa en elmotor till din båt så behöver du först och främst utgå från hur utombordsmotorn ska användas. Ska den vara till en liten lätt gummibåt eller en segelbåt? Har du tänkt åka längre sträckor med din båt, eller ska den i huvudsak användas i hamnen?

Hos Moory hittar du elmotorer för såväl småbåtar och kajaker som till segel- och motorbåtar. Använd dig av våra filter här till vänster för att få fram motorn som passar just din båt.

Vi har elmotorer från Torqeedo, Epropulsion, 1852 Marine, Fladen, Minn Kota och fler

På marknaden finns många bra elektriska båtmotorer att välja mellan. Här hittar du båtmotorer från Epropulsion, 1852 Marine och Fladen. De två förstnämnda är tillverkade för att klara både söt- och saltvatten. Fladens utombordare är främst till för sötvatten.

Elmotor har en mängd fördelar jämfört med en bensindriven båtmotor. Inte nog med att de är tysta och bättre för miljön. De är dessutom lättare än de traditionella utombordarna och kan lätt transporteras utan nämnvärda besvär. Perfekt för dig som vill förhindra att någon stjäl din båtmotor.

Batteri – externt, internt, bly eller litium?

De flesta elmotorer vi erbjuder är tillverkade för att kopplas till ett externt batteri. Externa batterier har den fördelen att du kan ta med extra batterier om kraften skulle sina. Vi har även el båtmotorer med inbyggt batteri. Dessa är praktiska om du inte vill hålla på att släpa på tunga blybatterier i onödan. Med detta sagt så väger det inbyggda batteriet en del, men det blir färre prylar att släpa på. För elbåtmotorer med högre spänning kan du behöva parallellkoppla två 12 V eller köpa ett specialbatteri med rätt spänning, till exempel 48 V.

Litiumbatterier är lättare att bära med sig än blybatterier, men ligger något högre i pris. Just den lätta vikten är en mycket bra egenskap om du inte kan ladd upp batteriet i hamn. Ett marinbatteri kan väga åtskilliga kg och kan dessutom bli obrukbart om det urladdas helt.

Att koppla sitt batteri till solpaneler är en smart lösning som fungerar under de varmare tiderna på året. På så vis laddas batteriet så fort solen tittar fram och du slipper släpa med dig batteriet i land.

Så omvandlar du kW till hk

När det kommer till elektriska båtmotorer så talar man om kilowatt och dragkraft istället för det klassiska hästkrafterna. Hos oss finner du elbåtmotorer med motorkraft på upp till 6 kW.

Detta motsvarar ungefärlig watt och dragkraft i hk för båtmotorerna i vårt sortiment:

Watt Hästkrafter Dragkraft
320 W 0.42 hk 38 lbs
450 W 0.60 hk 46 lbs
500 W 0.67 hk 56 lbs
600 W 0.80 hk 55 lbs
1 kW 3 hk 71 lbs
3 kW 6 hk 132 lbs
6 kW 10 hk 289 lbs

Motorns räckvidd – detta ska du tänka på

När du ska köpa ny elmotor till din båt så är givetvis storleken av stor betydelse. Men faktum är att hur lång räckvidd din motor har beror på fler faktorer än så. Till exempel påverkas räckvidden mycket av hur snabbt du kör. Låg fart är att föredra om du vill kunna använda motorns laddning så länge som möjligt. Detta är särskilt bra att känna till då du oftast saknar möjlighet att ladd batteriet ute på sjön. Vidare är båtens storlek och vikt också av betydelse. Många passagerare och tung last gör att båtmotorn får kämpa.

En tumregel vid köp av elutombordare är därför att för varje 100 kg din båt väger behöver du lägga på 2 lbs i dragkraft för att motorn ska fungera bra.

Elmotor med lång rigg, kort rigg eller extra kort rigg

Precis som med en vanlig båtmotor så kommer de elektriska utombordarna med tre olika rigglängder. Vilken du bör välja är beroende på hur många centimeter din akterspegel är (från topp till botten). Vi säljer elmotorer med alla tre längder på rigg. Vill du veta mer om vilken rigg din båtmotor ska ha? Läs vår guide här.

Förmonterad motor – perfekt till vissa typer av fiske

Trolling är en populär fiskemetod som fler och fler upptäcker och uppskattar. Med en motor monterad i fören på din båt slipper du trassla in linorna i motorn och kan istället koncentrera dig på att fånga de stora fiskarna. Du har väl inte missat att vi även säljer fiskeutrustning?