Här köper du båtpresenningar vilket är presenningar som är särskilt utformade för att täcka en båt.

En båtpresenning skiljer sig från en vanlig presenning genom att den har öljetterna tätare (dvs. fler öljetter, så att du kan hänga tyngder) och att den är armerad (så att den håller för de långa perioder den används). De tillverkas dessutom i dimensioner som passar bra för att täcka just båtar.

Vi säljer alla typer – både formsydda båtpresenningar och fyrkantiga modeller. Givetvis till riktigt bra priser (med prisgaranti) & med galet snabba leveranser.

Öppna filter

Veckokampanj!

Vi har sänkt priserna på alla presenningar och överdrag! Priserna gäller t.om. söndag – så slå till redan idag.

En båtpresenning skyddar din båt från regn & snö

Båtpresenningar är en fantastisk möjlighet att skydda din båt mot väder och vind. De finns i olika storlekar, material och modeller så du kan hitta den perfekta lösningen för just dina behov.

En presenning är otvivelaktligen en väldigt bra lösning när du ska skydda båten från regn och annat väder. De är särskilt framtagna för just båtar. Det finns också formskurna modeller som är speciellt framtagna för lite mer komplexa former och utformningar av båtar. Materialet är tejpade i sömmarna, vilket innebär att materialet är helt vattentätt. Det är viktigt att vattnet inte står upp på båtpresenningen när det regnar, så att det inte rinner in under själva pressen. Vattnet ska helt enkelt rinna av utan att samlas upp på pressen. Du mäter dina dimensioner från mittpunkten på aktern och sedan fram till förpiken på din båt.

Båtpresenningar är tillverkad i ett slitstarkt syntetmaterial som kallas PVC.

Alla våra båtpresenningar är tillverkad i ett slitstarkt syntetmaterial som kallas PVC. Presenningarna har en bra hållfasthetsförmåga och kan användas under tuffa förhållanden på båten.

Det är viktigt att vattnet inte står upp på båtpresenningen när det regnar, så att det inte rinner in under täcket.

Det är viktigt att vattnet inte står upp på båtpresenningen när det regnar, så att det inte rinner in under täcket.

För att det ska rinna av måste du ha en presenning som är lång nog och som har en töjbar del som håller ihop presenningens yttre delar. Det kan vara en dragstolpe (som sitter i fören) eller ett band med knoppar för att hålla ihop dina ytskikt.

Vattnet ska rinna av utan att samlas upp på täcket.

Låt vattnet rinna av täcket. Vattnet ska inte samlas upp på täcket. Det ska vara tätt mot båten så att vatten och sand inte kommer in och gör att det blir hål i presenningen.

Du mäter dina dimensioner från mittpunkten på aktern och sedan fram till förpiken på din båt.

För att kunna göra ett bra och rätt steg att måttet ska gälla från mittpunkten på aktern och sedan fram till förpiken på din båt.

Skriv dessa måtten med en kulspetspenna i anteckningsblocket.

Det finns presenningar anpassade för speciella typer av båtar.

Om du har en segelbåt finns dessutom segelbåtspresenningar speciellt framtagna för lite mer komplexa former och utformningar av båtar.