Att köpa ett bra ankare är förmodligen den bästa investering du kan göra. När ovädrena kommer vill du kunna sova gott om natten och inte vakna av att båten står och slår.

Vi säljer ankare av alla typer till alla tillfällen från välkända varumärken som NOCK, Rocna och Lewmar. Givetvis till riktigt bra priser (med prisgaranti) och galet snabba leveranser.

Öppna filter

Köp ankare till båten hos Moory

Även om en båt förstås är byggd för att åka med så är ju sanningen att den ligger still mycket mer än den rör på sig. För att ligga still när du inte har tillgång till en brygga behöver du förstås ett ankare.

Ett bra ankare gör förstås att båten ligger bra. Det gör i sin tur att ditt båtliv blir bättre, härligare och mindre problematiskt. Har man en gång tappat ankarfäste i blåsig natt vet man hur väl värd investeringen i ett bra ankare i rätt storlek av rätt typ är.

3 saker att ta hänsyn till vid köp av båtankare

När du köper ett ankare behöver du ta ställning till tre saker:

  1. Vilken typ av ankare ska jag ha?
  2. Hur tungt ankare ska jag ha?
  3. Vilket material skall ankaret vara tillverkat i?

Välj rätt typ av ankare

Vi på Moory säljer alla tänkbara typer av ankare:

  • Bruceankare
  • Bygelankare
  • Danforth-ankare
  • Deltaankare / plogankare
  • Draggankare
  • Tallriksankare & plättankare
  • Bojringar

Det kan verka svårt att välja rätt – men icke. Läs vår guide ”Vilken typ av ankare ska jag ha” så blir det lekande lätt. Om du vill ha ett ännu snabbare sätt så är det bara att välja ett bruceankare – det passar i princip alla båtar och alla bottentyper.

Välj rätt vikt på ankaret

Vikten på ankaret spelar förstås jättestor roll för hur bra ankarfästet blir. I grund och botten är det vikten på din båt som avgör hur tungt ankare du behöver. Läs vår guide ”Hur tungt ankare ska jag ha?” för att se hur tungt ankare just du och din båt behöver. Glöm inte att ju tyngre ankare – desto bättre ankarfäste. De enda nackdelarna med ett för tungt ankare är att de kostar mer och är jobbigare att kasta i och dra upp 🙂

Välj rätt material på ditt ankare

Ankare tillverkas i primärt två material: rostfritt stål och galvaniserat stål. Båda håller lika bra. Rostfria är snyggare och lite enklare att tvätta rent. Just tvättningen är inte att förringa – det blir ofta mycket blålera som tenderar att följa med precis överallt i båten. Men funktionsmässigt är de galvaniserade ankarna precis lika bra. Välj med plånboken och fåfängan, helt enkelt.

Glöm inte ankarkätting & tillbehör!

Ankaret är förstås den viktigaste komponenten i ”bra fäste”. Men en ankarkätting (eller en blyad ankarlina) gör mycket större skillnad än de flesta tror. Läs gärna vår guide ”Borde jag ha en kätting på ankarlinan?” så förstår du snabbt varför.

För att fästa ankaret på själva ankarlinan behöver du ett ankarschackel.

Att handla hos Moory är enkelt & snabbt

Utöver att erbjuda marknadens bredaste sortiment av ankare så är vi också enormt stolta över våra galet snabba leveranser från vårt svenska lager. Vi har riktigt bra pris – och om vi förmodan är dyrare än en konkurrent har vi en superenkel prisgaranti som innebär att vi matchar alla priser i hela världen. Enkelt, smidigt och bra!