Här kan du köpa ditt deltaankare / plogankare. Ett deltaankare har en innovativ modern design som passar de flesta bottentyper. Det är bra på att både lägga sig rätt och gräva ner sig och ger därför grymt fäste. Det är extra lämpligt när du ligger på svaj – med tampen i fören. Det funkar också extra bra när det är sjögräsbotten. Kombinera gärna med kätting för extra bra fäste.

Vi säljer Deltaankare / plogankare från både kända och okända varumärken av hög kvalitet. Givetvis till riktigt bra priser (med prisgaranti) och galet snabba leveranser.

Öppna filter
 • Torkel rekommenderar

  För alla bottnar, båtar & plånböcker!

  Ett Delta-ankare / plogankare passar alla bottentyper och ger ett riktigt bra fäste. Denna modell från NOCK är tillverkad av galvaniserat stål med extra tjock galvanisering för att klara tuffa förhållanden. Ett riktigt bra allround-ankare som finns i en mängd olika vikter och kan användas på alla båtar och bottnar!

  Deltaankare / plogankare NOCK Razor, galvaniserat stål

  Det ursprungliga priset var: 899 kr.Det nuvarande priset är: från 709 kr.
  Till produkten
 • Deltaankare / plogankare NOCK Razor, rostfritt stål

  Det ursprungliga priset var: 2 329 kr.Det nuvarande priset är: från 1 869 kr.
 • Deltaankare / plogankare NOCK Razor, galvaniserat stål

  Det ursprungliga priset var: 899 kr.Det nuvarande priset är: från 709 kr.
 • Deltaankare / plogankare Lewmar DTX, rostfritt stål

  Det ursprungliga priset var: 4 499 kr.Det nuvarande priset är: från 4 499 kr.
 • Deltaankare / plogankare 1852-Marine, rostfritt stål

  Det ursprungliga priset var: 1 799 kr.Det nuvarande priset är: från 1 619 kr.
 • Deltaankare / plogankare Lewmar Delta, galvaniserat stål

  Det ursprungliga priset var: 1 319 kr.Det nuvarande priset är: från 1 319 kr.
 • Deltaankare / plogankare Lewmar Delta, rostfritt stål

  Det ursprungliga priset var: 12 419 kr.Det nuvarande priset är: från 12 189 kr.
 • Deltaankare / plogankare 1852-Marine, galvaniserat stål

  Det ursprungliga priset var: 599 kr.Det nuvarande priset är: från 599 kr.
 • Ultra-ankare Ultra Marine Anchor, rostfritt stål

  9 799 kr276 999 kr
 • Deltaankare / plogankare Lewmar Epsilon, rostfritt stål

  Det ursprungliga priset var: 9 529 kr.Det nuvarande priset är: från 6 858 kr.

Deltaankare och plogankare

Deltaankare (eller delta-ankare som en del skriver) är en pålitlig och högpresterande modell för seglare och motorbåtsfolk som vill ha det allra bästa. Det är ett så kallat plogankare som får fäste genom att det plogar sig ner och sätter sig i sjöbotten. När det väl sitter så sitter det hårt. Det används förstås för stävförtöjning, men är också en omåttligt populär typ för att ligga på svaj. Därför väljer många att ha deltaankare på sin båt.

Delta-ankare på motorbåt
Med ett deltaankare får du bra fäste

En av många fördelar med deltaankare är att du kan välja en lägre vikt än andra modeller – men få samma egenskaper. Det gör att det inte tynger fören lika mycket vilket kan vara en fördel beroende på viktfördelning.

Bland de övriga egenskaper som seglare och båtfolk framhåller hos deltaankare är bl.a dess förmåga att åter finna grepp samt att den rätar upp sig själv i ankarrullen i större grad än vad till exempel ett CQR- eller bruceankare gör.

Köp i både galvat stål och rostfritt stål

Vi säljer delta- och plogankare i både galvaniserat (galvat) och rostfritt stål. Fördelen med galvat stål är att det är billigare i pris än rostfritt. De rostfria är – enligt de flesta – snyggare. De är också lite enklare att tvätta av.

Deltaankarets funktion kommer att vara densamma oavsett vilket material du väljer och oavsett vilken typ av plogankare du väljer – välj med plånboken (galvat) eller med ögonen (rostfritt stål).

Massor med storlekar

Ska man lägga många tusen på och kikar på ett deltaankare är det viktigt att man väljer rätt. Skulle det mot all förmodan bli fel så har du 365 dagars bytesrätt när du handlar hos Moory. Hos oss kan du läsa mer om vilken storlek (hur tungt) du ska ha på ankaret, samt korta beskrivningar om olika modeller av ankare.

Köp till kätting, båttillbehör och andra produkter

Till plogankare av delta-typ rekommenderar vi att använda kätting. Detta gäller särskilt när du stävförtöjning. Hos Moory kan du köpa ankarlina med kätting i alla tänkbara storlekar. Vi säljer förstås också rena ankarkättingar.

Vidare har vi mängder av annat du kan tänkas behöva både när du är ute på sjön och inne i hamn. Kolla bland annat in vårt stora sortiment av övriga modeller, där du till exempel hittar Danforth-ankare, plättar, draggar, bygelankare och mycket mer. När du köper utrustning och tillbehör på Moory skickar vi alltid din beställning antingen samma dag eller nästföljande vardag.