Här kan du köpa ditt deltaankare / plogankare. Ett deltaankare har en innovativ modern design som passar de flesta bottentyper. Det är bra på att både lägga sig rätt och gräva ner sig och ger därför grymt fäste. Det är extra lämpligt för ankring på svaj – med ankartampen i fören. Det funkar också extra bra när det är sjögräsbotten. Kombinera gärna med kätting för extra bra fäste.

Vi säljer Deltaankare / plogankare från både kända och okända varumärken av hög kvalitet. Givetvis till riktigt bra priser (med prisgaranti) och galet snabba leveranser.

Öppna filter

Deltaankare och plogankare

Deltaankare är ett pålitligt och högpresterande typ av ankare för seglare och motorbåtsfolk som vill ha det allra bästa. Ankaret är ett så kallat plogankare som får fäste genom att det plogar sig ner och sätter sig i sjöbotten. När det väl sitter så sitter det hårt. Det används förstås för stävförtöjning, men är också en omåttligt populär typ av ankare för svajankring. Därför väljer många att ha deltaankare som huvudankare på sin båt.

En av många fördelar med deltaankare är att du kan välja en lägre vikt än exempelvis bruceankare men få samma ankringsegenskaper.

Bland de övriga egenskaper som seglare och båtfolk framhåller hos deltaankare är bl.a dess förmåga att åter finna grepp samt att den rätar upp sig själv i ankarrullen i större grad än vad till exempel ett CQR- eller bruceankare gör.

Köp deltaankare i både galvat stål och rostfritt stål

Vi säljer delta- och plogankare i både galvaniserat (galvat) och rostfritt stål.

Fördelen med galvat stål är att det är billigare i pris än rostfritt. De rostfria är – enligt de flesta – snyggare. De är också lite enklare att tvätta av.

Funktionen är dock den samma oavsett vilken typ av plogankare du väljer.

Vi har delta- och plogankare i 6 kg, 10 kg, 16 kg, m.m.

Ska man lägga många tusen på ett nytt ankare är det viktigt att man väljer rätt. Skulle det mot all förmodan bli fel så har du 365 dagars bytesrätt när du handlar hos Moory. Hos oss kan du läsa mer om vilken storlek (hur tungt) du ska ha på ankaret, samt korta beskrivningar om olika modeller av ankare.

Köp till kätting, båttillbehör och andra produkter

Till plogankare av delta-typ rekommenderar vi att använda kätting. Detta gäller särskilt när du stävförtöjning. Hos Moory kan du köpa ankarlina med kätting i alla tänkbara storlekar. Vi säljer förstås också rena ankarkättingar.

Vidare har vi mängder av annat du kan tänkas behöva både när du är ute på sjön och inne i hamn. Kolla bland annat in vårt stora sortiment av övriga ankare, där du till exempel hittar Danforth-ankare, plättar, draggar, bygelankare och mycket mer. När du köper utrustning och tillbehör på Moory skickar vi alltid din beställning antingen samma dag eller nästföljande vardag.