Köp en ankarkätting här och få aldrig mer problem att få ankarfäste! Det är en enorm skillnad att ankra med kätting – den tynger ner ankaret till botten så att ankaret kan gräva ner sig som det är utformat att göra. Du får också en skön ryckdämpning. Räkna med 5 – 6 meter kätting närmast ankaret. Vi säljer också kompletta ankarlinor med kätting.

Vi säljer ankarkätting från kända varumärken av hög kvalitet. Givetvis till riktigt bra priser (med prisgaranti) och galet snabba leveranser.

Ankarkätting – den säkraste förankringen

En ankarkätting är helt enkelt en kätting – eller kedja – som är avsedd att användas tillsammans med ett ankare för att skapa en bra förankring när du skall ankra. Om man jämför ankarkätting med ankarlina är ankarkättingen starkare, säkrare och framförallt tyngre. Det sistnämnda kanske inte är så bra om du skall dra upp ankarkättingen för hand – men om du har ett ankarspel är det ju elektriciteten och motorn som gör jobbet. Fördelen med en tung ankarkätting är att du får exceptionellt bra ankarfäste.

Om du vill ha en ankarkätting för att göra ditt fäste bättre men vill slippa en dyr investering i ankarspel kan du välja att fästa en ankarkätting de sista 5 – 6 metrarna längst ut på ankarlinan. Det räcker utmärkt för att ge dig bättre fäste – och du slipper dra upp en hel ankarkätting hela vägen.

Ankarkätting på båt
Med en ankarkätting ligger du säkert

Olika underkategorier

Vi säljer ett stort sortiment av ankarkättingar och har en lång rad olika typer, modeller och alla former av tillbehör. För att göra det enklare för dig att köpa och välja rätt ankarkätting har vi delat in hela sortimentet i en rad underkategorier.

 • För ankarspel – Här köper du ankarkättingar för ankarspel – det är speciellt anpassade kättingar som har exakta mått mellan varje länk så att ankarspelet funkar optimalt.
 • För lina & band – Här köper du ankarkätting för lina och band – det är alltså ankarkättingar som är speciellt lämpliga att använda som avslut på din ankarlina eller ditt ankarband för att få bättre fäste.
 • Ankarsvirvlar – Här köper du ankarsvirvlar – eller ankarlekande som gör att ankarkättingen inte tvinnar och snurrar sig.
 • Kättingkrokar – Här har vi kättingkrokar som du använder för att fixera ankarkättingen så att ankaret sitter fast – och så att ankarspelet slipper hålla hela tyngden när du inte använder den.
 • Kedjematarrör – Ett kedjematarrör använder du för att hjälpa ankarkättingen att färdas från en plats under däck till ankarspelet – som en genomföring för ankarkättingen helt enkelt.
 • Kättinghållare – En kättinghållare är ett fäste som du kan fästa ankarkättingen i.
 • Kättinglänkar – Här köper du lösa kättinglänkar – om du till exempel skulle vilja skarva två ankarkättingar.
 • Kättingmarkeringar – Kättingmarkeringar är fiffiga för att markera olika längder på ankarkättingen – det underlättar när du lägger till så att du vet hur mycket ankarkätting du har kvar innan den tar slut.
 • Kättingrör – Här köper du kättingrör – det använder du för att samla upp kättingen som du har i slutet på din ankarlina för att slippa ha en hög lerig kätting på däck.

Starka varumärken

Vi säljer ett riktigt stort sortiment av ankarkättingar och alla de viktiga tillbehör som gör ankarkättingen användbar. Vi har valt ut några av marknadens starkaste varumärken som tillverkar hög kvalitet. Vi säljer ankarkättingar och olika former av tillbehör från Lofrans, NOA, Titan Marine och Wichard.

Att köpa ankarkätting på nätet

Vi på Moory är stolta över att sälja marknadens bredaste sortiment av ankarkätting och alla relevanta tillbehör på nätet. När du köper av oss kan du lita på att du får glädje av några stora fördelar som är svåra att få någon annanstans.

 • Eftersom du får tillgång till marknadens största sortiment ökar också chansen att vi har just den produkt du behöver.
 • Du kan i lugn och ro sitta hemma vid köksbordet eller i soffan och leta dig fram till rätt val – vi hjälper gärna till både i digital och fysiskt form.
 • Du kan räkna med att du får ett bra pris – vi har marknadens enklaste prisgaranti som gör att skulle du hitta din båtpryl billigare någon annanstans matchar vi det priset (inklusive frakt).
 • Du kan räkna med snabb leverans – alla ordrar som läggs före klockan 11 på en vardag skickar vi samma dag – de flesta svenskar får leverans redan nästa dag. Vi kallar det ”galet snabb frakt”.
 • Du kan betala säkert och tryggt. Vi samarbetar med de största betalleverantörerna på marknaden och du kan betala med alla de vanliga betalmetoderna.
 • Självklart har du full returrätt – i butik brukar man ju kunna få öppet köp och på nätet har du rätt till 14 dagar att ångra dig på. Hos Moory kan du ångra dig under hela 365 dagar – enda villkoret är att du inte använt din produkt.