Här kan du köpa elektriska ankarspel som kommer att göra ditt båtliv mycket enklare. Med ett elektriskt ankarspel blir ankring både smidig och rolig – och du slipper ont i ryggen. Det finns ankarspel både för akter och för och till ankarlina och kätting.

Vi säljer elektriska ankarspel från kända varumärken av hög kvalitet. Givetvis till riktigt bra priser (med prisgaranti) och galet snabba leveranser.

Öppna filter

Elektriska ankarspel

Med ett elektriskt ankarspel kommer du kunna njuta av smidig ankring av din båt. Oavsett om du ligger i hamn, ankrar på svaj eller ska förtölja vid en brygga kommer du ha stor glädje av ett elektriskt ankarspel på din båt.

Att släppa och ta in ankare kräver såväl kunskap och erfarenhet som noggrann planering. Genom att överlåta det tyngre jobbet åt ett elektriskt ankarspel kan du istället fokusera på att göra en så perfekt förtöjning som möjligt. På Moory har vi ankarspel för alla typer av båtar (från stora segelbåtar till lite mindre fritidsbåtar som vanligen ankrar utan spel).

Elektriska ankarspel för montering i fören eller i aktern

När du ska köpa ett elektriskt ankarspel är det viktigt att du väljer en modell som är dimensionerad för just din båt. Använd gärna våra filter här till vänster för att få fram ett spel som klarar din båts längd och deplacement (vikt på fartyget). Du behöver även ta hänsyn till hur stark motor du har. Om ditt ankare är tyngre än vad ditt spel är byggt för kan upptagningstiden bli för lång. Detta kan leda till att du inte hinner ta upp ankaret innan du smäller i grannbåten eller klipporna. På alla elektriska ankarspel står dragkraft och effektkrav angivet i produktinformationen.

Elektriska ankarspel finns för montering i fören eller aktern. Dessutom kan du i de flesta fall välja om ankarspelet ska monteras till höger eller vänster på båten. Eller till styrbord eller barbord som det ju heter på sjön.

Frifall och autostopp – vilka funktioner ska mitt elektriska ankarspel ha?

Elektriska ankarspel kommer i många olika modeller, varav många har praktiska funktioner som till exempel frifallsfunktion och autostopp. Frifall är exempelvis till stor hjälp när du ska ankra i aktern. Då släpps ankaret ut automatiskt tillsammans med den mängd lina eller kätting som behövs. På så vis kan du lägga hela din uppmärksamhet på att hålla fri kurs in till förtöjningsplatsen utan att behöva krångla med att mäta ut rätt antal meter av ankringslinan.

Elektriskt ankarspel med autostopp

När du sedan ska ta upp ankaret kommer ankarspelets autostopp-funktion till använding. Med autostopp stannar ankaret automatiskt när det når ankarrullen. En kula fästs i din blyade ankarlina som “säger till” ankarspelet när det är dags att slå av strömmen. Tack vare autostopp (eller auto-stop) slipper du vaka som en hök för att undvika att vinscha upp ankaret för långt.

Både frifallsfunktion och autostopp är främst till för dig som använder blyad lina. Klicka här för att se våra elektriska ankarspel för lina.