Här köper du fendrar till din båt eller brygga. Alla båtar behöver några fendrar ombord – oavsett om det är vid din brygga där du alltid ligger, eller om du hamnar i sällskap i gästhamn eller naturhamn. Det tillhör gott båtmansskap att lägga ut fendrar i förväg för att visa att man välkomnar sällskap!

Vi säljer båtfendrar från både kända och okända varumärken – god kvalitet är den röda tråden. Givetvis till riktigt bra priser (med prisgaranti) och galet snabba leveranser.

Öppna filter

Köp fendrar till din båt hos Moory

Fendrar är kanske inte det första man tänker på när man ska ut på sjön. Men faktum är att dessa små stötfångare är helt oundgängliga när det kommer till säker förtöjning. I vårt sortiment hittar du båtfendrar till alla sorters båtar, samt bryggfendrar och fendertillbehör som fenderlina, fenderhållare, korgar och överdrag. Använd våra smarta filter för att hitta rätt fendertyp för just din båt, eller sortera båtfendrar efter fallande eller stigande pris samt popularitet.

Vilken typ av fender passar till min båt?

Precis som det finns många olika typer av båtar så finns det många olika fendertyper. Dock fyller de allra flesta fender-modeller i stort sett samma funktion, nämligen att skydda din och grannens båt från att stöta i varandra. Det finns också särskilda fendrar som sitter på bryggor som har till uppgift att stöta ifrån ankommande och förtöjda båtar.

Här är några vanliga kategorier av båt- och bryggfendrar:

Som du ser så kommer fendrar i en rad olika storlekar och former. På Moory har vi även fendrar i olika färger, som t.ex. blå, vitt, grått och svart – allt för att matcha din motorbåt, segelbåt, daycruiser, eka, eller vad du nu väljer att guppa runt i.

Hur stora fendrar ska man ha?

Att veta vilken storlek på fender man ska köpa är inte alltid självklart. Först och främst vill man ju ha en fender som är tillräckligt stor för att ge ett bra skydd till ens skrov och intilliggande båtar. Å andra sidan är fendrar ofta skrymmande tingestar som tar upp mycket plats ombord.

För att avgöra hur stora fendrar du behöver ska du utgå från din båts längd, höjd och fribordsprofil (dvs, den del av en båts sidor som befinner sig ovanför vattenytan). Har du en hög båt ska du satsa på långa fendrar – dock inte så långa att de når vattenytan.

Hur många fendrar behöver jag?

Hur många fendrar du behöver beror på hur lång båten är, samt vilken fribordsprofil den har. Många försäkringsbolag brukar rekommendera åtminstone 3 stycken per sida, men för små båtar (under 20 fot) räcker det gott med 2 per sida.

Dessa ska placeras på båtens mest utstickande partier. I gästhamnar kan man ju aldrig veta på förhand vilka båtar som kommer att lägga till bredvid ens egen. Om du har en längre båt blir vårt råd därför att alltid packa med en extra fendert per sida.

Vilka egenskaper ska en bra fender ha?

En bra och pålitlig fender är en billig investering som ger bra skydd mot skrovskador och ilskna bryggrannar. När du köper fender till din båt ska du kolla så att de är tillräcklig tunga för att inte blåsa upp på bryggan vid hård vind. Samtliga fenderts i vårt sortiment är av hög kvalitet, dock är båtfendrar att betrakta som förbrukningsvaror som slits ut under årens gång. Inför varje ny båtsäsong kan det därför vara bra att kolla skicket på dina båtfendrar och se om de behöver bytas ut.

Köp tillbehör till din fender

På Moory har vi allt inom fendrar och tillbehör till dessa. För att fendrarna ska sitta där de ska och inte ramla loss av stötar och väder krävs till exempel riktiga fenderlinor. Vidare finns det en mängd tillbehör som underlättar hanteringen av fendrar vid förtöjning i hamn. Se till exempel vårt sortiment av fenderhållare, fenderkorgar, fenderskydd, beslag och övriga båttillbehör.