Här köper du fendrar till din båt eller brygga. Alla båtar behöver några fendrar ombord – oavsett om det är vid din brygga där du alltid ligger, eller om du hamnar i sällskap i gästhamn eller naturhamn. Det tillhör gott båtmansskap att lägga ut fendrar i förväg för att visa att man välkomnar sällskap!

Vi säljer båtfendrar från både kända och okända varumärken – god kvalitet är den röda tråden. Givetvis till riktigt bra priser (med prisgaranti) och galet snabba leveranser.

Köp fendrar till din båt hos Moory

Fendrar är kanske inte det första man tänker på när man ska ut på sjön. Men faktum är att dessa små stötfångare är helt oundgängliga när det kommer till säker förtöjning. I synnerhet om du åker båt – med segel eller motor – i närheten av andra båtar är fendrar superviktiga. Att ”sätta fender” är dessutom lite av en ”gentlemens agreement” och en oskriven sjöregel. Det visar att du välkomnar grannar var du nu än har förtöjt – och det visar att du bryr dig om både din egen och dina med-sjöfarares båtar.

I vårt sortiment hittar du båtfendrar till alla sorters båtar, samt bryggfendrar och fendertillbehör som fenderlina, fenderhållare, korgar och överdrag. Använd våra smarta filter för att hitta rätt fendertyp för just din båt, eller sortera båtfendrar efter fallande eller stigande pris samt popularitet.

båt med fendrar
Också en liten båt behöver fendrar för att skydda relingen

Olika båtar och tillfällen behöver olika modeller

Precis som det finns många olika typer av båtar så finns det många olika fendertyper. Dock fyller de allra flesta fender-modeller i stort sett samma funktion, nämligen att skydda din och grannens båt från att stöta i varandra. Det finns också särskilda fendrar som sitter på bryggor som har till uppgift att stöta ifrån ankommande och förtöjda båtar.

I vårt superstora sortiment har vi alltså alla tänkbara typer av fendrar du kan tänka dig. Nedan går vi igenom de olika typerna och vad de används för:

 • Vanlig båtfender (cylinderfender) – här kan du köpa precis helt vanliga fendrar som passar nästan alla behov.
 • Stegfender – detta är en typ av fender som hängs på sidan av båten eller i fören – och som går att klättra på. Två flugor i en smäll helt enkelt.
 • Bryggfender – speciella fendrar som du monterar fast på bryggan. De gör att du alltid kan lägga till säkert och skonsamt utan att tänka på att sätta på lösa fendrar på båtens sida.
 • Klotfender – detta är ett kanonbra komplement till dina vanliga fendrar. En klotfender är mycket bredare och som en stor rund boll och den är perfekt när du behöver skydd och avståndet är lite större – eller när det kommer en stor motorbåt ångande och du vill skydda båten lite extra säkert. Den är perfekt att hålla i handen och följa båten när det är fara å färde.
 • Plattfender – en speciell platt fender som ofta används på träbåtar – den är skonsam för lacken.
 • Fenderlinor – ett oumbärligt tillbehör – det är tampen du hänger upp dina fendrar i.
 • Fenderskydd – även detta är toppen – det är som ett tygskydd eller en tygstrumpa som du drar in fendern i och vips blir den snyggare och ännu mjukare mot båten.
 • Fenderhållare – detta är olika typer av hängare som du använder till att snabbare hänga upp dina fendrar utan att behöva knyta knopar varje gång.
 • Stävfendrar – speciella fendrar som skyddar fören på båten vid stävtilläggning.
 • Fenderpumpar – särskilda pumpar som är perfekta för att pumpa upp trycket med.

Som du ser så kommer fendrar i en rad olika storlekar och former. På Moory har vi även fendrar i olika färger – givetvis de vanliga svarta fendrar – men också många andra allt för att matcha din motorbåt, segelbåt, daycruiser, eka, eller vad du nu väljer att guppa runt i. Du kan filtrera fram den färg du vill ha, eller gå till vår översikt över alla fenderfärger.

Köp lagom antal och rätt modell

Först och främst bör du köpa en fender som är tillräckligt stor för att ge ett bra skydd till ens skrov och intilliggande båtar. Å andra sidan är fendrar ofta skrymmande tingestar som tar upp mycket plats ombord.

För att avgöra hur stora fendrar du skall köpa bör du utgå från din båts längd, höjd och fribordsprofil (dvs, den del av en båts sidor som befinner sig ovanför vattenytan). Har du en hög båt ska du satsa på långa fendrar – dock inte så långa att de når vattenytan.

Hur många fendrar du borde köpa beror på hur lång båten är, samt vilken fribordsprofil den har. Många försäkringsbolag brukar rekommendera åtminstone 3 stycken per sida, men för små båtar (under 20 fot) räcker det gott med 2 per sida.

Dessa ska placeras på båtens mest utstickande partier. I gästhamnar kan man ju aldrig veta på förhand vilka båtar som kommer att lägga till bredvid ens egen. Om du har en längre båt blir vårt råd därför att alltid packa med en extra fendert per sida.

Köp tillbehör för bättre funktion

På Moory har vi allt inom fendrar och tillbehör till dessa. För att fendrarna ska sitta där de ska och inte ramla loss av stötar och väder krävs till exempel riktiga fenderlinor. Vidare finns det en mängd tillbehör som underlättar hanteringen av fendrar vid förtöjning i hamn. Det kan underlätta att köpa fenderhållare, fenderkorgar och fenderskydd – de sistnämnda gör dessutom dina fendrar snyggare.

Marknadens starkaste varumärken

Vi säljer fendrar (och fendertillbehör) från marknadens allra största och bästa varumärken såsom Castro, Dan-Fender, Dock Wheels, Majoni, Plastimo, 1852-Marine, Fend-fix, Fendequip, Liros, NOCK, Robline, Roca och Polyform. Vi vill gärna slå ett extra slag för Castro som är en av världens största tillverkare av allt som flyter – från bojar till fendrar. Vi köper direkt från deras fabrik och kan därför hålla bra priser på produkter av fantastiskt fin kvalitet.

Att köpa fendrar till båten på nätet

Vi på Moory är stolta över att sälja marknadens bredaste sortiment av fenders på nätet. När du köper av oss kan du lita på att du får glädje av några stora fördelar som är svåra att få någon annanstans.

 • Eftersom du får tillgång till marknadens största sortiment ökar också chansen att vi har just de produkter du behöver.
 • Du kan i lugn och ro sitta hemma vid köksbordet eller i soffan och leta dig fram till rätt produkt – vi hjälper gärna till både i digital och fysiskt form.
 • Du kan räkna med att du får ett bra pris – vi har marknadens enklaste prisgaranti som gör att skulle du hitta din artikel billigare någon annanstans matchar vi det priset (inklusive frakt).
 • Du kan räkna med snabb leverans – alla ordrar som läggs före klockan 11 på en vardag skickar vi samma dag – de flesta svenskar får leverans redan nästa dag. Vi kallar det ”galet snabb frakt”.
 • Du kan betala säkert och tryggt. Vi samarbetar med de största betalleverantörerna på marknaden och du kan betala med alla de vanliga betalmetoderna.

Så om du har en båt och värnar både om din egen egendom och andras – då rekommenderar vi att du köper dig en schysst fender – eller kanske till och med fler än 1!