Här köper du bryggfendrar. En bryggfender är helt enkelt en fender (eller en plast- eller gummikant) som du monterar fast på bryggan. Det gör det enklare och smidigare att lägga till – i synnerhet om det är din fasta plats där du alltid ligger.

Vi säljer bryggfendrar från både kända och okända varumärken – god kvalitet är den röda tråden. Givetvis till riktigt bra priser (med prisgaranti) och galet snabba leveranser.

Öppna filter

Bryggfendrar – vi säljer fendrar till alla sorters bryggor

Bryggfendrar är ett smart sätt att skydda bryggan mot skador. Samtidigt hjälper den till att skydda de båtar som lägger till vid den. På Moory har vi bryggfendrar i en mängd olika utföranden – allt för att passa till just din brygga, påle eller kaj. Samtliga bryggfendrar i vårt sortiment är enkla att montera och håller mycket hög standard.

Traditionellt sett har uttjänta bil- och traktordäck fått agera fendrar på diverse kajer, färjelägen och bryggor. Dock har gamla däck den mindre bra egenskapen att de lätt spricker vilket leder till att bryggfendrarna blir obrukbara men också att miljöfarliga ämnen hamnar i havet. Med en riktig bryggfender slipper du oroa dig för att stötdämpningen brister i tid och otid eller att vattenmiljön runt din brygga förorenas.

Hitta rätt fender till din brygga

Ingen brygga är den andra lik och därför har vi sett till att ha så många olika modeller av bryggfendrar i lager som möjligt. Här hittar du allt från multifendrar som kan monteras på kanter och pålar till fenderlister som fästs på sidan eller sponten. Om du har en kort brygga kan du välja att klä större delen av kanten med fendertar. Har du å andra sidan en väldigt lång brygga kan du välja att placera fenderlister på väl valda ställen. Exempelvis under pollarna.

Vill du specifikt skydda din bryggas yttre hörn har vi både vinklade bryggfendrar från Plastimo och så kallade förtöjningshjul som parerar ankommande båtar genom att rulla dem åt sidan.

Bryggfendrarna är tillverkade av UV-beständig plast som tål såväl köld och hetta som hårda stötar. Se även vårt utbud av båtfendrar.

Det är enkelt att montera bryggfendrar

Att skydda sin brygga och båtarna som förtöjer vid den är överraskande enkelt. Oftast klarar en person av detta uppdrag utan att behöva vare sig båt eller tunga verktyg. De flesta bryggfendrar för bryggor i vårt sortiment går att montera med antingen lim, buntband eller skruv. Väljer du att fästa fendrarna med buntband behöver du dock förbereda hål genom vilka buntbanden kan träs. Vill du montera dem med hjälp av skruv krävs det att du använder distanser. Till vissa modeller av bryggfendrar (exempelvis fenderlisterna från Polyform) medföljer särskilda fästanordningar.