Här köper du båtfendrar och cylinderfendrar till din båt. Den vanligaste båtfendern är just den vi kallar cylinder – en klassisk avlång båtfender som funkar till alla båtar. Cylinderfendrar är bra för att de kan skydda ett större del av fribordet. De är perfekta att bära av mellan brygga och båt, eller mellan din båt och en annan båt.

Vi säljer båtfendrar från välkända varumärken som Polyform, Majoni, Danfender och Castro till riktigt bra priser (med prisgaranti) och galet snabba leveranser.

Öppna filter

Båtfendrar – skydda din och andras båtar

Cylinderfendrar – dvs. klassiska båtfendrar – är ett måste när du ligger i hamn. Inte bara för att skydda din egen båt från att repas eller skadas. En båtfender skyddar även intilliggande båtar och bryggor.

Har du glömt att fendra på (båtspråk för att ha cylinderfendrarna ute längs sidorna) så kommer det inte dröja länge förrän någon grannbåt uppmärksammar dig om detta faktum. Se därför till att alltid ha en arsenal av båtfendrar med ombord. Hos Moory hittar du rätt fender till din båt – oavsett om du föredrar motorbåt eller segelbåt.

Välj rätt båtfender till din segelbåt eller motorbåt

Vilken längd och diameter du ska välja på din båtfender beror på din båts höjd, längd och fribord (det vill säga båtens sidor ovanför vattenytan). Om du vill kan du mäta avståndet från relingen ner till vattenytan med en tumstock eller måttband. Räkna med lite marginal då fribordet kan ändras av tung last eller många passagerare. När du har en ungefärlig siffra ska du leta efter en båtfender som är lite kortare än ditt uppmätta avstånd. Det är viktigt att fendern inte ligger och flyter på vattenytan. Lika viktigt är det att båtfendern är tillräckligt tung för att inte blåsa upp på däck eller på bryggan vid hård vind.

När det kommer till båtfenderns diameter så är en grundregel att ju större och tyngre båt du har, desto större diameter behöver du. I vårt sortiment hittar du fendrar i alla storlekar. Detta är dock inte en universalregel. Vissa båtar med skarpa skrovvinklar kan behöva extra breda fendrar (eller t.o.m. klotfendrar) för att uppnå rätt skyddsnivå.

Hur blåser man upp en fender till båt?

Alla fendrar (förutom plattfendrar, bryggfendrar och vissa specialfendrar) behöver blåsas upp. Detta görs i regel genom en ventil av plast eller metall som brukar finnas på fenderns undersida. Lossa ventillocket med en kniv eller mejsel.

För att bespara dig frustration, uppgivenhet och andnöd vill vi upplysa dig om att du behöver tryckluft för att uppnå ett bra resultat. Har du ingen kompressor med tryckluftmunstycke hemma så finns de allt som oftast att låna utanför bensinmackar och vissa cykelverkstäder. Pumpa inte din båtfender för hårt. Luft har ju som bekant en tendens att expandera vid höga temperaturer så därför är det bäst att inte fylla den till max – särskilt inte om du blåser upp den i början av säsongen. När du pumpat din båtfender till önskat tryck är det bara att fästa ventillocket igen och så är det klart!

Stort urval av fendrar till båt

På Moory har vi fendrar i en mängd olika kategorier från de ledande tillverkarna i världen. Är du ute efter klassiska “puttifrånkorvar” så har du ett brett urval att välja mellan. Vilken modell du än väljer så kan du vara säker på att få en hel- och rotationsgjuten båtfender som håller trycket under hela säsongen. Har du särskilda preferenser i fråga om färg eller specifika varumärken så kan du sortera båtfendrarna med hjälp av våra filter. I fråga om färg så har de majoriteten av båtfendrarna i vårt sortiment olika färgval att välja bland.

Kolla även in vårt stora sortiment av fenderlinor och fenderskydd.