Här köper du fenderkorgar till din båt. En fenderkorg är ett perfekt hjälpmedel för att snyggt och praktiskt organisera däcket på din båt. Aldrig mer en hög fendrar i sittbrunn eller i luckor och skott – fendrarna står prydligt på plats och är alltid redo.

Vi säljer fenderkorgar från både kända och okända varumärken – god kvalitet är den röda tråden. Givetvis till riktigt bra priser (med prisgaranti) och galet snabba leveranser.

Öppna filter

Få ordning & reda ombord med en fenderkorg

Ordning och reda ombord är något som varje erfaren båtägare värdesätter. Med smarta fenderkorgar slipper du ha dina båtfendrar drällandes på durken. Att montera avsedda korgar för fendrar kommer inte bara göra så att du får bättre ordning ombord. Det kommer även underlätta för dig när det är dags att fendra av (placera fendrarna utmed båtens sidor), eller för den delen be någon annan utföra denna syssla.

De flesta fenderkorgar är superenkla att montera på din båts pushpit eller pulpit (metallräcken i akter eller för). Monteringsfästena är justerbara nedtill, vilket gör att du lätt kan anpassa dem till rätt dimensioner.

Fenderkorgar är ett båttillbehör som i huvudsak är till för motorbåtar. Många seglare väljer att inte ha fenderkorgar då dessa kan begränsa förseglets rörelsefrihet och orsaka tamptrassel. En del större segelbåtar med stor akterspegel kan dock montera fenderkorgar utan att bekymra sig för dessa problem.

Så väljer du en fenderkorg som passar till dina båtfendrar

Fenderkorgarna i vårt sortiment är enkla att montera och passar till de flesta båtar med pulpit och pushpit. De går alldeles utmärkt att montera i rad, vilket ger dig en snygg och prydlig förvaringsplats för dina fendrar. Välj om du vill ha en enkel eller dubbel fenderkorg. När det kommer till våra dubbla fenderkorgar så kan du välja om de ska vara vinklat åt vänster, åt höger eller helt vertikala. För en snygg balans kan du montera en eller två vänstervinklade fenderkorgar på din vänstra pulpit och liknande (fast vinklade åt höger) på motsatt sida.

Vilken fenderkorg du ska köpa beror såklart också på hur stora dina fendrar är – och då främst vilken diameter de har. Här är det viktigt att du har köpt rätt fendrar från början så att du inte behöver byta ut både båtfendrar och fenderkorgar om det skulle visa sig vara fel.

Gällande fenderkorgar så behöver de inte ha exakt samma dimensioner som dina båtfendrar. Att det diffar någon centimeter hit eller dit kommer inte göra så att fendrarna ramlar ut ur korgen. Med detta sagt så bör du ändå välja en korg som ligger så nära i storlek som möjligt. I fråga om längd så kan dina fendrar sticka ut en bra bit utan risk för att falla ur. Vi brukar rekommendera att åtminstone tre fjärdedelar av fenderns längd ska befinna sig i korgen.

Köp fenderkorgar och andra tillbehör för ett enklare båtliv

Se till att vara rätt utrustad för sjön den här säsongen. På Moory hittar du allt för ett bekymmersfritt båtliv. Förutom fenderhållare, korgar och annan förtöjningsutrustning så har vi även kläder, flytvästar, båtmotorer, bottenfärg och tusentals produkter till för både båten och människan ombord. Inom kategorin fendrar och fendertillbehör hittar du allt från vanliga båt- och klotfendrar till fenderhållare, linor och överdrag, m.m. Som alltid när du handlar hos oss så har du 365 dagars ångerrätt.