Här kan du köpa plattfendrar till din båt. En plattfender är precis som det låter en platt massiv fender i skyddande material – ofta i skummaterial. De är perfekta för trånga hamnar när det är ont om plats. Du kan hänga dom både lodrätt och vågrätt och de är enkla att stuva – vilket sparar plats. Ett bra komplement till vanliga fendrar helt enkelt!

Vi säljer plattfendrar från både kända och okända varumärken – noga utvalt och alltid av hög kvalitet. Givetvis till riktigt bra priser (med prisgaranti) och galet snabba leveranser.

Öppna filter

Platta fendrar

Platta fendrar är valet för dig som vill plats- och viktoptimera ombord, men samtidigt vara säker på att vara skyddad när du ligger i hamn. Dessutom är de billiga och kräver, i jämförelse med vanliga båtfendrar, relativt lite underhåll. Hos Moory har vi plattfendrar i tre olika storlekar – allt för att du ska kunna hitta den optimala fenderlösningen till just din båt.

När är det smart att använda plattfendrar?

Kappseglare eller stor familj i liten båt? Oavsett vilket så kommer ni ha stor nytta och glädje av plattfendrar. Inte nog med att de väger så lite som en tredjedel av vad vanliga fendrar gör. Tack vare sin rektangulära form är de också otroligt smidiga att stuva undan på ställen där vanliga runda fendrar inte får plats. Och har du inget avsett ställe för fendrar ombord så kan du använda dina plattfendrar som sittdynor eller ryggstöd.

Den låga vikten är en av de främsta fördelarna med att använda platta fendrar. Dock gäller det att kunna fästa plattfendrarna på ett sådant sätt att de inte flyger upp på däck. Av denna anledning rekommenderas platta fendrar främst till båtar med mantåg.

Har du en annan typ av båt? Kolla då in vårt övriga utbud av fendrar och fendertillbehör.

Hur många plattfendrar behöver jag köpa till min båt?

Platta fendrar är mycket snabba och smidiga att använda vid förtöjning. Dock behöver du fler platta fendrar för att ge samma skydd som runda. För en vanlig segelbåt på mellan 30 och 40 fot bör du därför räkna med 4-5 plattfendrar per sida, eller en kombination av små och stora fendrar.

Plattfendrar är väldigt flexibla och går att fästa både på längden och på tvären. Med andra ord är denna fendertyp perfekt när du ska lägga till i trånga hamnar. Fendrarna i vårt sortiment är tillverkade i tålig skumplast med slutna celler som ej absorberar vatten. Vi säljer plattfendrar i många färger och storlekar – du hittar garanterat en som passar dig och din båt.