Cyklop- & snorkelset (2)

Här köper du cyklop- & snorkelset till din båt och ditt båtliv. Ett bra cyklop eller snorkelset är nästan ett måste ombord. Det är toppen för barnen att kunna snorkla i det grunda varma vattnet runt båten. Det är också toppen för kapten eller någon i besättningen att kunna snorkla runt båten och kontrollera ankare, roder eller propeller om något kanske verkar fel.

Vi säljer cyklop- & snorkelset från både kända och okända varumärken – noga utvalt och alltid av hög kvalitet. Givetvis till riktigt bra priser (med prisgaranti) och galet snabba leveranser.

Öppna filter

Cyklop- & snorkelset –  perfekt på båten

Cyklop- & snorkelset är ett perfekt komplement till båten och båtlivet. Genom att köpa ett set får du allt du behöver: både cyklop och snorkel att andas igenom. Ett cyklop- & snorkelset eller två borde finnas på varje båt. Dels älskar alla i familjen att kunna simma runt och utforska vattenlivet – i synnerhet i grunda små vikar där det kan bli varmt på sommaren kan det vara fascinerande att simma helt stilla och bli kompis med spigg och tångräkor.

Men det finns en till anledning till varför du behöver ha cyklop- & snorkelset på båten. Det är nämligen ett väldigt viktigt verktyg om något tråkigt skulle inträffa. Dels skulle du ju rent teoretiskt kunna gå på grund eller skada någon del av båten under vattenlinjen – då är det bra att kunna simma ner och kolla. Dels finns alltid risken att ankarlinan fastnar i propellern – och då behöver du cyklopet för att få loss linan. Och till sist är det ju tyvärr jättevanligt att någon i familjen tappar något överbord – en klocka, en handduk eller kanske grillgallret.. och med ett cyklop och en snorkel kan du dyka ner och leta reda på det tappade.

En man med cyklop- & snorkel under vatten
Med cyklop och snorkel blir dykning roligare

Flexibla och säkra material

För att cyklop och snorkel skall fungera optimalt är det viktigt att de är tillverkade av rätt material. Vi har valt ut cyklop- och snorkelset som är tillverkade i silikon i alla mjuka delar. Det gör att materialet håller länge, tål att töjas in och ut och fortfarande hålla kvar sin elasticitet. Det gör också att materialet sluter tätt runt näsa och kinder så att du garanteras en god vattentäthet – och slipper läckage.

Själva glasögonen – eller glaset – i de cykloper vi har valt ut – är tillverkade av tempererat glas (härdat glas) vilket gör att det håller mycket bättre och är säkrare om olyckan skulle vara framme och glaset skulle gå sönder (vilket alltså är mycket svårare med härdat glas). I såna fall blir det inte några vassa spetsiga glasskärvor utan massor med små små glasbitar istället.

Viktiga egenskaper

När du skall köpa cyklop och snorkel är det några saker som är viktigare än andra. Vi tycker att du skall vara lite extra uppmärksam på att cyklopet och snorkelsettet har följande viktiga egenskaper.

Bra passform är jätteviktigt – och köper du ett set som är gjort av silikon har du mycket goda chanser att få just det eftersom det materialet är mycket mer flexibelt. Goda ljusinsläpp och bra sikt är en annan aspekt – det får du av att glasytan är stor och generös. Du vill gärna att nackremmen har en hög ställbarhet.

När det kommer till snorkeln är en ”Dry top” toppen – den minskar vatteninsläppet i snorkeln. Det är också bra att köpa en snorkel med utandningsventil. Den gör att du lättare kan blåsa ut luften under vattnet och direkt efteråt andas in igen och få ny frisk luft från toppen på snorkeln och från luften ovanför vattenytan.

Kända varumärken

Vi på Moory säljer cyklop- & snorkelset från kända BASE som är specialiserade på vattensporter och vattenleksaker. De tillverkar produkter av hög kvalitet till rimliga priser.

Att köpa cyklop & snorkelset på nätet

När du köper cyklop & snorkelset av oss på Moory kan du lita på att du får glädje av några stora fördelar som är svåra att få någon annanstans.

  • Eftersom du får tillgång till marknadens största sortiment ökar också chansen att vi har just den produkt du behöver.
  • Du kan i lugn och ro sitta hemma vid köksbordet eller i soffan och leta dig fram till rätt val – vi hjälper gärna till både i digital och fysiskt form.
  • Du kan räkna med att du får ett bra pris – vi har marknadens enklaste prisgaranti som gör att skulle du hitta din båtpryl billigare någon annanstans matchar vi det priset (inklusive frakt).
  • Du kan räkna med snabb leverans – alla ordrar som läggs före klockan 11 på en vardag skickar vi samma dag – de flesta svenskar får leverans redan nästa dag. Vi kallar det ”galet snabb frakt”.
  • Du kan betala säkert och tryggt. Vi samarbetar med de största betalleverantörerna på marknaden och du kan betala med alla de vanliga betalmetoderna.
  • Självklart har du full returrätt – i butik brukar man ju kunna få öppet köp och på nätet har du rätt till 14 dagar att ångra dig på. Hos Moory kan du ångra dig under hela 365 dagar – enda villkoret är att du inte använt din produkt.