Här köper du flytoveraller. De ger givetvis flytkraft, men de ger också ett fenomenalt skydd mot väder och vind. För svenskt klimat – särskilt på vår- och höstkanten – finns det knappast något bättre.

Vi säljer flytoveraller från välkända kvalitetsvarumärken som Fladen & Regatta till riktigt bra (med prisgaranti) & galet snabba leveranser. Givetvis är alla våra flytoveraller CE-godkända.

Öppna filter

Köp flytoveraller från Fladen och andra hos Moory

En flytoverall är en av de här fantastiska uppfinningarna där man blandat två koncept och fått något där ”1 + 1 är större än 2”. Det är delvis en otroligt varm, skön och bekväm overall. Men den ger dig också flytkraft.

Flytoveraller räddar liv

Ramlar du i vattnet när det är kallt ute har du två rejäla risker: att drunkna, eller att drabbas av hypotermi (nedkylning). Båda dessa är rent livsfarliga, och all forskning och statistik visar tydligt att en flytoverall gör att du klarar dig avsevärt bättre i dessa lägen. Faktum är att 90% av de som råkat ut för en olycka kring vatten inte haft på sig en flytoverall eller annat flytplagg.

Ett annat stort problem med kallt hav & sjöar på vintern är att du lätt drabbas av en såkallad köldchock. Om du plötsligt hamnar i vattnet kan du börja hyperventilera, vilket (med lite otur) kan leda till att du får kallsupar. Dessa kallsupar kan helt enkelt leda till drunkning. Köldchocken i sig kan också leda till akuta hjärtproblem. Har du på dig något som håller dig varmt – dvs. en torrdräkt eller en flytoverall – så minskar risken för detta till nästan obetydliga nivåer.

Vi säljer flytoveraller från Fladen och andra kända märken

Hos Moory kan du köpa flytoveraller från en rad välkända märken:

  • Fladen
  • Baltic
  • 1852-Marine
  • Regatta

Alla flytoveraller som säljs i sverige är noggrant testade och godkända för att klara av alla de påfrestningar de i värsta fall tvingas gå igenom tillsammans med dig. Det vore alltså nästan en lögn att säga att ett känt varurmärke borgar för god säkerhet. Men – och detta är ett stort men – en flytoveralls kvalitet ska inte bara mätas i hur väl den håller värmen och hur mycket flytkraft den ger. Saker som smarta fickor, sköna kragar, bra fästpunkter, snygg design och hög hållbarhet måste också räknas. I dessa avseenden är de varumärken vi valt ut i absoluta framkant.

För fiskare, seglare, skoteråkare och många fler

Flytoveraller används kanske mest av fiskare – men det finns verkligen många andra användningsområden. Ett som kanske inte är så uppenbart är snöskoter. Åker du på isar med din snöskoter är det ett måste att ha ett bra flytplagg, och en flytoverall är mycket smidigare än att du ska ha en fristående flytväst på dig.

Även för seglare som är ute på höstkanten eller kanske t.om. vintern är en flytoverall toppen. Förhoppningsvis ska du ju inte hamna i sjön, men flytoverallen håller dig varm och skön även på båten.