Här köper du räddningsvästar – dvs. flytvästar som ser till att vända dig med ansiktet uppåt (så att dina luftvägar är fria ovanför vattenytan) om du hamnar i vattnet. På den här sidan hittar du de klassiska räddningsvästarna med krage, men vi säljer också uppblåsbara flytvästar med vändningsförmåga. Givetvis säljer vi räddningsvästar för både vuxna & barn.

När du köper en räddningsväst hos Moory får du – utöver det breda sortimentet från välkända varumärken som Baltic, Fladen, Helly Hansen & Regatta – riktigt bra priser (med prisgaranti) & galet snabba leveranser.

Öppna filter

Räddningsväst – hög säkerhet till sjöss

En räddningsväst är en flytväst som alltid är redo att hålla dig flytande. Namnet innebär att västen kan hålla dig flytande även om du inte kan simma, och dessutom att den kan vända dig rätt om du skulle hamna med huvudet neråt. Det är ju toppen om man till exempel skulle falla i efter att ha fått bommen i huvudet och bli omtöcknad eller i värsta fall avsvimmad. Räddningsvästar finns på alla kommersiella fartyg och färjor och är det billigaste sättet att kunna ha en riktigt säker flytväst.

För de allra minsta är en räddningsväst det enda alternativet – många barn kanske inte har lärt sig simma än och då måste man veta att flytvästen gör jobbet oavsett.

räddningsväst på barn
Med en räddningsväst är barnet säkert ombord

Utmärkande drag och funktioner

Det finns några saker som utmärker en räddningsväst: de har mycket flytkraft på framsidan av kroppen, och mindre på ryggen. Detta gör att västen vill vända så att användaren hamnar på rygg.

Kragen på räddningsvästen har ingenting med själva vändningen att göra – utan den är till för att lyfta upp huvudet så att luftvägarna kommer ovanför vattenytan. Med det sagt har alla räddningsvästar också kragar. De tillverkas ofta i bjärta synliga färger och har ofta reflexer så att du syns, även om du hamnar i vattnet. Många räddningsvästar för barn har grenband – men även en del modeller för vuxna. Alla räddningsvästar har rejäla fästen.

Lite beroende på modell kan räddningsvästen ha visselpipa också.

För både vuxna, barn och bebisar

Många associerar en räddningsväst med den klassiska modellen för barn. Det är inte så konstigt, eftersom för små barn är det ju helt enkelt det enda alternativet. Det betyder inte att det inte finns räddningsvästar för vuxna – tvärtom! Delvis finns det räddningsvästar för vuxna utsatta på de flesta passagerarfartyg, men det finns också helt vanliga modeller för vuxna som av olika skäl vill ha säkerheten kragen och den höga flytkraften ger, utan att vilja ha en uppblåsbar flytväst.

Vi säljer alltså både räddningsvästarna för vuxna och modellerna för bebisar och barn.

Kända märken

Hela poängen med en räddningsväst (eller flytväst överlag) är ju att öka säkerheten. För att säkerställa att alla räddningsvästar vi säljer är av absolut högsta kvalitet (dvs. har högsta säkerhet) jobbar vi bara med välkända kvalitetsvarumärken. Det innefattar förstås Baltic som är den i särklass mest välkända tillverkaren av seglarvästar i Sverige, men också Helly Hansen, Fladen, Regatta och många fler.

Att köpa räddningsväst på nätet

Vi på Moory är stolta över att sälja marknadens bredaste sortiment av räddningsväst på nätet. När du köper av oss kan du lita på att du får glädje av några stora fördelar som är svåra att få någon annanstans.

  • Eftersom du får tillgång till marknadens största sortiment ökar också chansen att vi har just den seglarväst du behöver.
  • Du kan i lugn och ro sitta hemma vid köksbordet eller i soffan och leta dig fram till rätt produkt – vi hjälper gärna till både i digital och fysiskt form.
  • Du kan räkna med att du får ett bra pris – vi har marknadens enklaste prisgaranti som gör att skulle du hitta din seglarväst billigare någon annanstans matchar vi det priset (inklusive frakt).
  • Du kan räkna med snabb leverans – alla ordrar som läggs före klockan 11 på en vardag skickar vi samma dag – de flesta svenskar får leverans redan nästa dag. Vi kallar det ”galet snabb frakt”.
  • Du kan betala säkert och tryggt. Vi samarbetar med de största betalleverantörerna på marknaden och du kan betala med alla de vanliga betalmetoderna.
  • Självklart har du full returrätt – i butik brukar man ju kunna få öppet köp och på nätet har du rätt till 14 dagar att ångra dig på. Hos Moory kan du ångra dig under hela 365 dagar – enda villkoret är att du inte använt din produkt.

Så vill du ha något som håller dig flytande och verkligen säkert kan vända dig på rätt sida i vattnet vid en olycka – då rekommenderar vi att du köper en räddningsväst (oavsett om du är en vuxen eller barn).