Här köper du räddningsvästar – dvs. flytvästar som ser till att vända dig med ansiktet uppåt (så att dina luftvägar är fria ovanför vattenytan) om du hamnar i vattnet. Här hittar du de klassiska räddningsvästarna med krage, men vi säljer också uppblåsbara flytvästar med vändningsförmåga. Givetvis säljer vi räddningsvästar för både vuxna & barn.

När du köper en räddningsväst hos Moory får du – utöver det breda sortimentet från välkända varumärken som Fladen, Helly Hansen & Regatta – riktigt bra priser (med prisgaranti) & galet snabba leveranser.

Öppna filter

Räddningsvästen – hög säkerhet till sjöss

En räddningsväst är en flytväst som alltid är redo att hålla dig flytande. Namnet innebär att västen kan hålla dig flytande även om du inte kan simma, och dessutom att den kan vända dig rätt om du skulle hamna med huvudet neråt. Det är ju toppen om man till exempel skulle falla i efter att ha fått bommen i huvudet och bli omtöcknad eller i värsta fall avsvimmad. Räddningsvästar finns på alla kommersiella fartyg och färjor och är det billigaste sättet att kunna ha en riktigt säker flytväst.

För de allra minsta är en räddningsväst det enda alternativet – många barn kanske inte har lärt sig simma än och då måste man veta att flytvästen gör jobbet oavsett.

Det finns några saker som utmärker en räddningsväst: De har en rejäl och flytkraftig krage – det är den som hjälper till att vända dig, de har all flytkraft på framsidan – också detta är till för att hålla dig flytande i bakåtlutad ställning, de har bjärta synliga färger och reflexer så att de syns, och de har rejäla fästen och grenband så att västen sitter på plats.

Lite beroende på modell kan räddningsvästen ha visselpipa också.

Att köpa räddningsvästar online

Att köpa räddningsväst till dina barn – eller någon annan i din besättning – är en viktig aktivitet som kräver sitt övervägande. När du köper räddningsväst på nätet kan du räkna med några fina aspekter som hjälper dig i ditt köp:

  • Större utbud. Hos Moory kan du räkna med att få se det absolut största utbudet av räddningsvästar. För all del – du behöver ju inte alla dessa, men genom att ha ett stort utbud är vi säkra på att ha just den flytväst som passar just ditt behov. Vi har allt från västar för de allra minsta barnen som behöver mycket stöd och fästpunkter – till större räddningsvästar som passar vuxna.
  • Galet snabb frakt. Vi säljer bara produkter vi har hemma på lager – självklart skall du kunna räkna med att vi skickar din order så fort vi fått den. Lägg ordern före klockan 11 så skickar vi den samma dag. Det betyder att de allra flesta svenskar kan räkna med leverans av sin nyinköpta räddningsväst redan dagen därpå.
  • Trygg betalning. Vi samarbetar med Klarna och du kan välja på alla moderna betalningssätt såsom kortbetalning, faktura eller banköverföring.