Seglarstövlar (4)

Här köper du seglarstövlar till segling, båt och båtliv. Seglarstövlar finns i många olika modeller och material med syftet att hålla dig torr och varm om fötterna. Vi säljer både höga och låga stövlar beroende på hur mycket skydd du vill ha – ju högre stövel desto mindre risk att väta tränger igenom. En låg stövel är enklare att ta på och av och andas lite bättre under varmare dagar.

Vi säljer seglarstövlar från alla kända varumärken som Gill, Musto och Helly Hansen plus lite mindra kända som 1852-Marine. Givetvis till riktigt bra priser (med prisgaranti) och galet snabba leveranser.

Öppna filter
 • Seglarstövlar 1852-Marine Short Boot Neoprene, grå/blåa

  från 493 kr
 • Seglarstövlar 1852-Marine Short Boot, grå/röda

  från 441 kr
 • Seglarstövlar Gill Short Cruising Boot Dark Blue

  från 769 kr
 • Seglarstövlar Gill Junior Tall Yachting Boot Dark Blue

  från 899 kr

Seglarstövlar till segling, båtar och båtliv

Ett par seglarstövlar är ett måste att alltid ha redo ombord. Man vet aldrig när oväder och regn kan komma över en och blöta fötter är aldrig kul. Seglarstövlar är helt enkelt gummistövlar som är speciellt anpassade för båtliv och segling. De har riktigt bra grepp även på blöta hala däcksytor, de är såklart helt vattentäta och de är robusta och slitstarka för att hålla länge.

Tyvärr åldras gummi med tiden och därför kan även seglarstövlar bli sämre med åren även om man inte använder dom jättemycket. Det bästa är därför att – förutom såklart att köpa nya när man behöver – förvara seglarstövlarna mörkt och svalt, och gärna i en lufttät påse. I en garderob ombord funkar finfint och seglarstövlarna tar inte skada av minusgrader så du kan lugnt ha dom kvar över vintern i båten.

seglarstövlar på lutande segelbåt
Seglarstövlar är ett måste ombord – även om du bara är nöjesseglare

Olika typer till olika ändamål

Vi har ett av marknadens bredaste sortiment av seglarstövlar som är speciellt framtaget till just segling och båtliv. Vi har allt från seglarstövlar med låg ”krage” och seglarstövlar med hög krage (just det – den uppstickande delen på en stövel kallas krage eller stövelkrage och de sades förr i tiden vara extra tåliga, därav talesättet ”hundmagar och stövelkragar tål allt”).

Vi tycker att du verkligen kan nöja dig med att köpa seglarstövlar med låg krage om du inte är ute i de värsta ovädren. Om du kompletterar dina stövlar (eller är det tvärtom) med ett bra seglarställ kommer byxornas nedre del ändå täcka stövlarnas kragar och du är fullt skyddad.

Skulle du däremot kappsegla eller ge dig ut på de stora oceanerna är det lika bra att köpa ett par seglarstövlar med hög krage. De kommer att skydda ännu bättre och funkar även toppen när du ”burkar” – dvs lutar dig ut över relingen för att hjälpa kölen att hålla emot vindens kraft i seglen.

Olika färg och kända varumärken

Vi säljer seglarstövlar i alla möjliga färger – från blåa,  vita och svarta till flerfärgade som blåa med vita detaljer och blåa med röda detaljer. Vi säljer också seglarstövlar från marknadens allra största och bästa varumärken såsom Gill, Musto, Helly Hansen och 1852-Marine.

Att köpa seglarstövlar på nätet

Vi på Moory är stolta över att sälja marknadens bredaste sortiment av seglarstövlar på nätet. När du köper av oss kan du lita på att du får glädje av några stora fördelar som är svåra att få någon annanstans.

 • Eftersom du får tillgång till marknadens största sortiment ökar också chansen att vi har just de seglarstövlar du behöver.
 • Du kan i lugn och ro sitta hemma vid köksbordet eller i soffan och leta dig fram till rätt produkt – vi hjälper gärna till både i digital och fysiskt form.
 • Du kan räkna med att du får ett bra pris – vi har marknadens enklaste prisgaranti som gör att skulle du hitta dina stövlar billigare någon annanstans matchar vi det priset (inklusive frakt).
 • Du kan räkna med snabb leverans – alla ordrar som läggs före klockan 11 på en vardag skickar vi samma dag – de flesta svenskar får leverans redan nästa dag. Vi kallar det ”galet snabb frakt”.
 • Du kan betala säkert och tryggt. Vi samarbetar med de största betalleverantörerna på marknaden och du kan betala med alla de vanliga betalmetoderna.
 • Självklart har du full returrätt – i butik brukar man ju kunna få öppet köp och på nätet har du rätt till 14 dagar att ångra dig på. Hos Moory kan du ångra dig under hela 365 dagar – enda villkoret är att du inte använt din produkt.