Segling (1693)

Här köper du utrustning för segling. En uppdaterad och välutrustad rigg gör seglingen så mycket effektivare och roligare. Oavsett om du vill ha nya block, en fräsch skotlina, en spinnakerbom eller något helt annat till din segelbåt eller rigg så har vi vad du behöver.

Vi säljer seglingsutrustning från välkända kvalitetsvarumärken såsom Harken, Seldén, NOCK, Robline, Wichard och många många fler. Givetvis till riktigt bra priser (med prisgaranti) & galet snabb frakt.

Riggutrustning – köp allt för effektivare och roligare segling

Riggutrustning är själva ryggraden i din segelbåts struktur och setup. Det handlar inte bara om att hålla din båt hel och sjösäker, utan verkligen också om att säkerställa att du får ut maximal fart eller bekvämlighet på dina seglatser – beroende på vad du prioriterar. Genom att ha rätt utrustning i toppskick kan du lita på din båt även i tuffa sjöförhållanden vilket såklart kan förhindra skador och olyckor.

Det är som bekant inte bara masten och seglen som utgör en båts rigg. Riggutrustningen innefattar massor med olika delar – var och en kritisk för segelbåtens övergripande funktion. Från tågvirke och block till vant & stag – och allt däremellan. Varje komponent måste underhållas, uppdateras vid behov och i så fall väljas med omsorg och uppmärksamhet på detaljer.

Med rätt riggutrustning blir seglingen roligare

Varför du bör investera i bra prylar

När det kommer till att köpa riggutrustning är det viktigt att tänka på syftet med varje del och hur de kommer att passa in i din rigg. Köper du utrustning av högre kvalitet kommer de att hålla för högre påfrestningar och fungera bättre över tid.

Vi har ett superstort sortiment av allt inom riggutrustning – du kan köpa allt från skotlinor och fallinor till vantskruvar, rullfockar och storskotssystem – och allt däremellan. För dig som vill ha en bekvämare och smidigare segling kan ett nytt rullsystem och smidiga skotsystem vara av särskilt intresse. För dig som vill komma först i mål kan rullagrade block, gennakerpeken eller tampar av med kärna av dyneema göra underverk!

Vi förstår att riggutrustning kan vara en invecklad kategori och som ny båtägare kan det vara svårt att veta vad man skall ha. Därför har vi skapat massor med guider och smarta filter inom varje underkategori. Oavsett om du letar efter spinnakerbommar, prylar till segel & dess tillbehör eller enskilda verktyg till riggen kan du enkelt filtrera ditt val och hitta det du behöver. Skulle du behöva hjälp är det bara att höra av sig – vi är supersnabba på email och svarar i telefon alla vardagar!

Material och färger – detaljer som gör skillnad

Inom väldigt många kategorier inom riggutrustning är materialval helt avgörande när det gäller både hållbarhet och prestanda. Här hittar du produkter av högkvalitativt rostfritt stål som tål vårt nordiska klimat och saltvatten – eller slitstarka kompositmaterial, kolfiber, plast och andra tåliga material. Färgval kan också spela en viktig roll, särskilt när det kommer till visuell igenkänning på skotlinor, fall, cunningham eller uthal – både för att det kan vara praktiskt och snyggt. Vare sig du föredrar klassiska färger eller något mer iögonfallande har vi något för dig.

Varumärken du kan lita på

Kvaliteten på din riggutrustning är avgörande, och därför samarbetar vi med några av de bästa varumärkena i branschen. Harken, Lewmar, Seldén och Wichard är bara några av de namn du kan lita på när det gäller pålitlig riggutrustning. Du kan också köpa produkter från specialiserade varumärken som 1852-Marine, Blue Wave, Liros, NOCK, Robline, Plastimo och många fler. Vare sig du letar efter beprövade favoriter eller vill utforska nya alternativ, finns allt du behöver köpa i vårt sortiment.

Att köpa riggutrustning på nätet

Vi på Moory är stolta över att sälja marknadens bredaste sortiment av riggutrustning på nätet. När du köper av oss kan du lita på att du får glädje av några stora fördelar som är svåra att få någon annanstans.

  • Eftersom du får tillgång till marknadens största sortiment ökar också chansen att vi har just den produkt du behöver.
  • Du kan i lugn och ro sitta hemma vid köksbordet eller i soffan och leta dig fram till rätt val – vi hjälper gärna till både i digital och fysiskt form.
  • Du kan räkna med att du får ett bra pris – vi har marknadens enklaste prisgaranti som gör att skulle du hitta din båtpryl billigare någon annanstans matchar vi det priset (inklusive frakt).
  • Du kan räkna med snabb leverans – alla ordrar som läggs före klockan 11 på en vardag skickar vi samma dag – de flesta svenskar får leverans redan nästa dag. Vi kallar det ”galet snabb frakt”.
  • Du kan betala säkert och tryggt. Vi samarbetar med de största betalleverantörerna på marknaden och du kan betala med alla de vanliga betalmetoderna.
  • Självklart har du full returrätt – i butik brukar man ju kunna få öppet köp och på nätet har du rätt till 14 dagar att ångra dig på. Hos Moory kan du ångra dig under hela 365 dagar – enda villkoret är att du inte använt din produkt.

Om du har segelbåt och behöver underhålla riggen – oavsett om du vill öka bekvämligheten eller optimera för fart – kan vi rekommendera dig att utforska vårt sortiment av riggutrustning!