Tamp som passar som uthal (23)

Här köper du tamp som passar som uthal till din segelbåt. Ett uthal har du för att hala ut storseglet. Du fäster det i storseglets skothorn – dvs längst ut på seglet via bommens yttre trissa. Ett uthal används för att platta ut seglet och är bra att tajta upp vid hårdare vindar och på kryss. På undanvindar kan uthalet släppas så att seglet får mer buk.

Vi säljer uthal från välkända varumärken som Robline, Regatta Yacht Ropes, NOCK och Kaya – noga utvalt och alltid av hög kvalitet. Givetvis till riktigt bra priser (med prisgaranti) och galet snabba leveranser.

Öppna filter
 • Tågvirke på löpmeter Regatta Ropes Lyon, Haytex HT-kärna, 32-flätat polyester-hölje, grå/vit/svart

  från 14,99 kr
 • Tågvirke på löpmeter Regatta Ropes Lyon, Haytex HT-kärna, 32-flätat polyester-hölje, turkos/vit/svart

  från 14,99 kr
 • Tågvirke på löpmeter Regatta Ropes Titanic, polyester HT-kärna, 32-flätat polyester-hölje, vit/grå

  från 9,99 kr
 • Tågvirke på löpmeter Regatta Ropes Titanic, polyester HT-kärna, 32-flätat polyester-hölje, vit/röd

  från 9,99 kr
 • Tågvirke på löpmeter Regatta Ropes Lyon, Haytex HT-kärna, 32-flätat polyester-hölje, röd/vit/svart

  från 14,99 kr
 • Tågvirke på löpmeter Regatta Ropes Titanic, polyester HT-kärna, 32-flätat polyester-hölje, vit/blå

  från 9,99 kr
 • Tågvirke på löpmeter Regatta Ropes Atlanta, Dyneema SK78-kärna, 32-flätat polyester-hölje, marinblå/röd

  från 40 kr
 • Tågvirke på löpmeter Regatta Ropes Titanic, polyester HT-kärna, 32-flätat polyester-hölje, vit/grön

  från 9,99 kr
 • Tågvirke på löpmeter Regatta Ropes Lyon, Haytex HT-kärna, 32-flätat polyester-hölje, grön/vit/svart

  från 14,99 kr
 • Tågvirke på löpmeter Regatta Ropes Lyon, Haytex HT-kärna, 32-flätat polyester-hölje, gul/vit/svart

  från 10 kr
 • Tågvirke på löpmeter Regatta Ropes Atlanta, Dyneema SK78-kärna, 32-flätat polyester-hölje, marinblå/turkos

  från 40 kr
 • Tågvirke på löpmeter Regatta Ropes Lyon, Haytex HT-kärna, 32-flätat polyester-hölje, orange/vit/svart

  från 10 kr
 • Tågvirke på löpmeter Regatta Ropes Titanic, polyester HT-kärna, 32-flätat polyester-hölje, vit/svart

  från 10 kr
 • Tågvirke på löpmeter Regatta Ropes Atlanta, Dyneema SK78-kärna, 32-flätat polyester-hölje, marinblå/grå

  från 40 kr
 • Tågvirke på löpmeter Regatta Ropes Atlanta, Dyneema SK78-kärna, 32-flätat polyester-hölje, marinblå/grön

  från 40 kr
 • Tågvirke på löpmeter Regatta Ropes Titanic, polyester HT-kärna, 32-flätat polyester-hölje, vit/orange

  från 10 kr
 • Tågvirke på löpmeter Regatta Ropes Atlanta, Dyneema SK78-kärna, 32-flätat polyester-hölje, marinblå/orange

  från 40 kr
 • Tågvirke på löpmeter Robline Globe Pro, Robtec-kärna (HMPE), 24-flätat polyester-hölje, vit/röd

  från 40 kr
 • Tågvirke på löpmeter Robline Sirius Grip, polyester-kärna, 32-flätat polyester-hölje, röd/vit

  från 22 kr
 • Tågvirke på löpmeter Robline Sirius Grip, polyester-kärna, 32-flätat polyester-hölje, blå/vit

  från 22 kr
 • Tågvirke på löpmeter Robline Sirius 500, polyester-kärna, 32-flätat polyester-hölje, silver/blå

  från 15 kr
 • Tågvirke på löpmeter Robline Sirius 500, polyester-kärna, 32-flätat polyester-hölje, silver/röd

  från 15 kr
 • Tågvirke på löpmeter Robline Globe Pro, Robtec-kärna (HMPE), 24-flätat polyester-hölje, vit/blå

  från 40 kr

Tamp till uthal för segelbåtar

Ett väljusterat uthal är avgörande för seglets prestanda och kan göra enorm skillnad på hur ditt storsegel driver båten. Att kunna kontrollera seglets form och därmed dess effektivitet är en konst som kräver rätt utrustning. Uthalslinor är ett av de viktiga verktyg du behöver behärska. När vinden ökar, och du seglar närmare vinden i bidevind behöver seglet justeras för att det skall fortsätta att fungera optimalt.

Uthalet tillåter seglaren att platta till eller ge form till storseglet genom att justera dess utsida, vilket är vitalt för att upprätthålla kontroll och hastighet. Ett korrekt inställt uthal bidrar till båtens balans och prestanda, och dess betydelse kan inte underskattas. Oavsett om du kryssar i hård vind eller glider fram på en mild bris, erbjuder uthalslinor den flexibilitet och precision som behövs för att anpassa seglet optimalt.

Uthalet är en tamp som får stora belastningar i synnerhet under kryss. Det gör också att det blir större risk för töjning på just uthal. Därför är det en god idé att köpa lite finare tamp med stummare kärna. Vi rekommenderar därför alltid tamp med kärna av UHMWPE (till exempel Dyneema) som tänjer sig mycket mindre än polyestertamp.

Uthalet dras ner till sittbrunnen för bekväm justering

Smarta filter för enklare köp

Vi brinner för att göra ditt köp av uthal enklare. Därför har vi skapat en rad smarta filter som gör köpprocessen smidig. Du kan enkelt navigera genom vårt omfattande sortiment för att hitta den produkt som passar just dina segelbehov och förhållanden. Med ett par enkla klick kan du filtrera fram alternativ baserat på material såsom hållbara polyester, Dyneema eller Haytex kärnor, vilka alla erbjuder en kombination av styrka och lång livslängd.

I vårt sortiment av uthalslinor har vi framförallt tampar med ett 32-flätat hölje för att ge både slitstyrka och en bekväm känsla vid användning. De levereras alla med brännkapade ändar för att du skall slippa att tampen fransar sig. Oavsett om du är ute efter specifika färger eller funktioner, är vårt mål att förenkla ditt val så att du kan återgå till det du älskar – seglingen.

Massor med färger att välja på

Funktionen på ditt uthal är såklart det allra viktigaste – men även utseende kan vara en viktig aspekt. Kanske du gillar en viss färg – eller kanske du bara vill se till att uthalet utmärker sig så att det passar in i ditt färgschema med olika färger. Hos Moory kan du köpa tamp i färger som blå, grå, grön, gul, orange, röd, svart och vit. Så oavsett om du föredrar att det ska smälta in eller sticka ut, kan du hitta en färg som passar din båt och din stil.

Starka varumärken

Vi säljer bara båttillbehör som vi själva gillar att använda på våra egna båtar. Därför har vi valt ut ett starkt varumärke – Spaniens främsta – som tillverkar tamp åt Ocean Race-båtar och massor med andra kappseglingsteam. Vi är stolta över att sälja tamp som passar till uthal från Regatta Yacht Ropes och kan framförallt rekommenera Regatta Ropes Atlanta som har Dyneema SK78-kärna och ett 32-flätat polyester-hölje. Jag har själv den tampen som uthal och är supernöjd!

Att köpa uthal på nätet

Vi på Moory är stolta över att sälja marknadens bredaste sortiment av uthal på nätet. När du köper av oss kan du lita på att du får glädje av några stora fördelar som är svåra att få någon annanstans.

 • Eftersom du får tillgång till marknadens största sortiment ökar också chansen att vi har just den produkt du behöver.
 • Du kan i lugn och ro sitta hemma vid köksbordet eller i soffan och leta dig fram till rätt val – vi hjälper gärna till både i digital och fysiskt form.
 • Du kan räkna med att du får ett bra pris – vi har marknadens enklaste prisgaranti som gör att skulle du hitta din båtpryl billigare någon annanstans matchar vi det priset (inklusive frakt).
 • Du kan räkna med snabb leverans – alla ordrar som läggs före klockan 11 på en vardag skickar vi samma dag – de flesta svenskar får leverans redan nästa dag. Vi kallar det ”galet snabb frakt”.
 • Du kan betala säkert och tryggt. Vi samarbetar med de största betalleverantörerna på marknaden och du kan betala med alla de vanliga betalmetoderna.
 • Självklart har du full returrätt – i butik brukar man ju kunna få öppet köp och på nätet har du rätt till 14 dagar att ångra dig på. Hos Moory kan du ångra dig under hela 365 dagar – enda villkoret är att du inte använt din produkt.

Oavsett din seglingsstil och din segelbåt kan vi rekommendera dig att säkerställa optimal prestanda med det rätta uthalet.