Här köper du lanternor till din båt – oavsett om det är en motorbåt, segelbåt eller kajak. Att ha riktigt bra lanternor är inte bara ett lagmässigt krav, utan tillhör gott sjömannaskap. Dessutom ökar det säkerheten när du syns bättre för andra sjöfarare.

Vi säljer alla typer av lanternor till alla typer av båtar. Givetvis från kända varumärken som Hella och Danlamp, och givetvis till riktigt bra priser (med prisgaranti) och galet snabba leveranser.

Lanternor – både livförsäkring och lagkrav

Att sätta en uppsättning lanternor på båten är en god investering. Lite beroende på vad du har för båt och hur och när du framför den måste du enligt lagen ha fungerande lanternor ombord. Men det är också en god livförsäkring. Olyckor till sjöss händer kanske inte så ofta – men när de händer kan de vara allvarliga. I lite sämre sikt – som skymning, mörker eller dimma – hjälper en lanterna otroligt mycket i att höja säkerheten och göra dig synlig för dina med-sjöfarare.

lanternor på båt i mörker
Lanternorna på båten är både säkrare och helt nödvändiga när du kör i mörker

Lanteror för olika syften och olika platser på båten

Vi har ett av marknadens bredaste sortiment av lanternor till båtar och säljer alla olika typer. Vi har delat in lanternorna – eller navigationsljus som man också kan kalla dom – efter användningsområde för att göra det enklare för dig som skall köpa nya.

 • Akterlanternor – Detta är en lanterna som sitter i aktern. Den skall lysa med 135 graders spridningsvinkel med vitt sken.
 • Ankarlanternor – Här finns lanternan för dig som vill kunna ankra. Den lyser med vitt sken och skall lysa 360 grader runt båten.
 • Babordslanternor – Detta är lanternor som sitter på båtens babordssida. Den lyser med rött sken och har en spridningsvinkel på 115 grader.
 • Styrbordslanternor – Här har du lanternor för styrbordssidan på båten. De lyser med grönt sken och även de har en spridningsvinkel på 115 grader.
 • Batteridrivna lanternor – Detta är alla möjliga olika typer av lanternor – det kan vara för styrbord eller babords sida, det kan vara topplanternor eller akterlanternor eller helt enkelt en kombination av flera.
 • Kombinationslanternor – Här hittar du lanternor som kan uppfylla flera olika funktioner från sidolanternor till akterlanternor och topplanterna.
 • Lanternset – Detta är helt enkelt paket med flera olika lanternor som säljs tillsammans. Det blir enkelt och praktiskt att köpa det du behöver.
 • Signallanternor – Detta är lanternor med ett särskilt syfte att signallera var du är. De kan lysa med olika färger.
 • Topplanternor – En topplanterna skall föras högst upp på båten, och lyser med vitt sken med en spridning på 225 grader.
 • Lampor till lanternor – Här hittar du helt enkelt ljuskällor till lanternor.
 • Lanternfästen – Detta är fästen som underlättar monteringen av dina nyinköpta lanternor.

Smarta filter som hjälper dig köpa

Eftersom vi har så stort sortiment med olika lanternor för båt försöker vi göra det enklare för dig att hitta rätt så att du får köpt den modell som verkligen passar dina behov. Därför är det bra att vi har delat in lanternorna efter olika kriterier som du kan använda för att filtrera i vårt utbud.

En viktig egenskap är om lanternan är ”ventilerad för fuktkontroll”. Det betyder helt enkelt om den kan släppa ut fukt så att den håller sig torr och fräsch invändigt.

En annan sak som är viktig är att lagen har olika regler för olika storlekar på båt. Därför har vi delat in alla produkterna efter vilka båtstorlekar de är godkända för. Vi har lanternor för båtar upp till 7 meter och upp till 12 meter som har de lite vanligare kraven. Vi har även lanternor för båtar upp till 20 meter och för de största båtarna upp till 50 meter.

Du kan filtrera lanternorna efter vilken spänning de drivs av – vi har både lanternor som klarar spann av spänning mellan 9-33 volt, och lanternor som klarar antingen 12 V eller 24 V.

Till sist kan du också filtrera och köp lanterna beroende på vilken ljuskälla den använder. Det finns lanternor för glödlampa, lanternor för halogen och lanternor för LED. Den sistnämnda är såklart att föredra eftersom den drar mycket mindre el, och har har en mycket längre livslängd.

Lanternor från olika varumärken

Vi säljer lanternor för båt från marknadens allra största och bästa varumärken. Hos Moory kan du köpa lanternor från varumärken såsom AAA, Attwood, Danlamp, Den Haan, Exalto, Hella, Lalizas, NASA Marine Instruments, NauticLED och Osculati. Du kommer garanterat att hitta något som passar både båten, plånboken och din smak.

Att köpa lanternor på nätet

Vi på Moory är stolta över att ha marknadens bredaste sortiment av lanternor till båtar på nätet. När du köper av oss kan du lita på att du får glädje av några stora fördelar som är svåra att få någon annanstans.

 • Eftersom du får tillgång till marknadens största sortiment ökar också chansen att vi har just den lanterna du behöver.
 • Du kan i lugn och ro sitta hemma vid köksbordet eller i soffan och leta dig fram till rätt produkt – vi hjälper gärna till både i digital och fysiskt form.
 • Du kan räkna med att du får ett bra pris – vi har marknadens enklaste prisgaranti som gör att skulle du hitta din lanterna billigare någon annanstans matchar vi det priset (inklusive frakt).
 • Du kan räkna med snabb leverans – alla ordrar som läggs före klockan 11 på en vardag skickar vi samma dag – de flesta svenskar får leverans redan nästa dag. Vi kallar det ”galet snabb frakt”.
 • Du kan betala säkert och tryggt. Vi samarbetar med de största betalleverantörerna på marknaden och du kan betala med alla de vanliga betalmetoderna.