Här köper du rorkultsförlängare. En rorkultsförlängare gör – föga förvånande – att din rorkult blir längre och möjliggör att sitta på relingen och styra och därmed få avsevärt bättre sikt. Du kan också röra dig bättre i sittbrunnen. En rorkultsförlängare är helt enkelt en toppengrej att ha i din segelbåt!

Vi säljer båda fasta och teleskopiska rorkultsförlängare för både jollar och fritidsbåtar – och givetvis med alla typer av handtag. Kända märken, bra priser (med prisgaranti) och galet snabba leveranser.

Öppna filter

Att köpa rorkultsförlängare online

När du seglar är du helt klart fast i aktern. När du sitter där är du rätt oskyddad mot både regn, blåst och sol. Om du köper en rorkultsförlängare (eller en ”pinne” som de också kallas) får du helt nya möjligheter att flytta på dig – oavsett om det är för att du vill sitta bättre, se mer eller ha enklare att sköta trim & instrument.

Vi säljer alla typer av rorkultsförlängare i alla tänkbara typer av material. Den gemensamma nämnaren är att du får bättre uppsikt och rörelsefrihet, och att du får ett bekvämt och hårt grepp om styrningen av din båt. Alla rorkultsförlängare är alltså sköna att hålla i – även de längsta dagarna med sträck-segling.

Vi rekommenderar varmt att alla som äger en segelbåt med rorkul också ska ha en rorkultsförlängare. De är också superenkla att installera – det klarar verkligen vem som helst.

Olika rorkultsförlängare har olika typer av handtag

Det finns ett antal olika typer av handtag att välja och detta är en smaksak. De som är endast raka finns med lika olika tjocklek & ändar. T.ex. helt cylinderformade hela vägen eller med ett tydligt stopp i en bollform. Välj det som du föredrar!

Det traditionella greppet är att hålla förlängaren längst ut utan att den petar dig i magen när du lägger förlängaren på låret. Man kan likna detta vid att hålla precis som en mikrofon – detta för att kunna vara avslappnad vid långa sträckor samt enkelt kunna göra manövrar.

Det finns även handtag som är rektangulära där det finns möjlighet att hålla på flera olika sätt – detta kan vara att föredra vid väldigt långa seglatser med många timmar vid rodret. Då har du möjlighet att byta grepp om du skulle bli trött i handleden eller fingrarna.