Här köper du flytvästar till damer. En flytväst för dam är helt enkelt en flytväst som är skuren efter en dams – eller kvinnas anatomi och kropp. Det finns en hel del damspecifika flytvästar som är anpassade för människor med bröst, men också en hel del unisex-modeller – här har vi samlat båda typerna.

Vi säljer ett enormt brett utbud av flytvästar för dam – eller damflytvästar – från kända märken såsom Baltic, Regatta, Jobe, Crewsaver, Helly Hansen, Musto, Plastimo och Spinlock till riktigt bra priser (med prisgaranti) & galet snabba leveranser.

Öppna filter

Flytväst för dam – bättre passform

Flytvästar för damer är helt enkelt en modell som är skuren, designad och utvecklad efter kvinnors former, anatomi och kroppsform. Det innebär att man har tagit hänsyn till kvinnors former över rumpa, midja, byst och axelparti så att damflytvästen blir så skön och ledig som möjligt. En bra flytväst – inte minst för damer – skall ju sitta tajt och säkert men ändå ledigt och skönt.

Det finns absolut flytväst för dam med en lite kvinnligare färgsättning och design också – men det är ju kanske lite förlegat och det finns massor med flytvästar som passar både för tjejer och killar.

Uppblåsbar flytväst för dam på seglare
Uppblåsbara flytvästar passar perfekt på damer

Olika typer för olika äventyr

Vi säljer ett brett sortiment av flytvästar för dam. Notera att vi även visar dig alla modeller som kan anses funka lika bra på tjejer som killar vilket ökar dina möjligheter att hitta en snygg och funktionell modell. Det finns en mängd olika typer av flytvästar tillgängliga för damer, både i dam-specifik modell och unisex-modell. Här är några av de vanligaste typerna av flytvästar som du kan förvänta dig på denna sida:

 • Seglarvästar – speciellt utformade för seglare – uteslutande unisex – och används för att öka säkerheten ombord på en båt.
 • Flytväst-västar – Här har vi några flytväst-modeller som är endast för damer.
 • Räddningsvästar – för att användas i nödsituationer och är utformade för att hjälpa till att hålla dig flytande i vattnet. Även dessa funkar toppen till dam – men även det motsatta könet.
 • Manuellt uppblåsbara flytvästar – som behöver blåsas upp manuellt och ger en extra boost till flytkraften i nödsituationer. De kräver lite sinnesnärvaro och kan vara toppen för damer med självförtroende och lugn.
 • Automatiskt uppblåsbara flytvästar – som automatiskt uppblåsbart och är utformade för att ge stöd och flytkraft i händelse av en olycka. Här finns det både specifika flytvästar till dam, och modeller som går bra till båda könen.
 • Paddelvästar – speciellt utformade för dig som paddlar, såsom kajakpaddlare eller stand-up paddleboarders. Här hittar du framförallt modeller som funkar lika bra för tjejer som killar.
 • Vattensportvästar – som är utformade för en mängd olika vattensporter, inklusive vattenskidåkning, wakeboarding. Också unisex.
 • Flytbyxor, flytjackor, flytoveraller, flyttröjor och uppblåsbara flythjälpmedel – alla dessa produkter är utformade för att ge ytterligare flytkraft och säkerhet i vatten. Inga damspecifika modeller.

Det är viktigt att välja en flytväst som passar ens behov och aktiviteter, och att alltid säkerställa att den är korrekt justerad och i god skick innan man använder den i vatten.

Modeller som speciellt för dam

Det finns en del flytvästar för just dam som är helt inriktade på tjejer och kvinnor. En fin modell är Baltic Surf & Turf som är vad vi kallar en flytväst-väst för damer. Detta är en 50N flytväst som håller dig flytande – såvida du kan simma. Den är samtidigt en värmande och snygg väst som passar lika bra på sjön som i hamnen eller på land. Denna flytvästväst finns i tvåfärgat utförande och i färgsättningen vit/marin. Den har lite smalare midja och är lite rymligare över bysten så att du skall få plats att röra dig.

Vidare finns en jättefin uppblåsbar flytväst som heter Baltic Athena. Det är världens första uppblåsbara flytväst som är tillverkad för just damer. Det är en 165N uppblåsbar flytväst med eller utan sele. Kolsyrepatron ingår, och den är skruven för att ta hänsyn till just kvinnors byst så att den skall sitta bekvämt och ledigt när du rör dig på båten. Baltic Athena finns i bland annat vit/rosa, blå/vit, svart/grå och marin/vit.

Det finns även några flytoveraller för dam – bland annat en från Fladen Fishing som heter 845XY som är en bra modell för dig som både vill vara skyddad för väder och vind och samtidigt få flythjälp.

Till sist finns det en hel uppsjö av olika seglarvästar för dam och vattensportvästar för dam – som både är sportiga, snygga och passar perfekt för en kvinnlig kropp. Vi tänker framförallt på varumärket JOBE som har specialiserat sig lite extra just på flytvästar för damer.

Viktiga egenskaper att hålla utkik efter

När det gäller flytvästar för damer, finns det viktiga egenskaper som är värda att tänka på både när du köper din damflytväst, och för att säkerställa säkerhet i vatten. Här är några av de viktigaste flytvästegenskaperna att leta efter:

 • Godkänd för havskappsegling – Det är viktigt att välja en modell som är godkänd för havskappsegling om du nu skall kappsegla, så att man kan vara säker på att den har den rätta nivån av skydd och flytkraft i havet – och så att du får delta i tävlingen.
 • Med fickor – Flytvästar för dam med fickor är praktiska för att förvara saker som mobiltelefoner, plånböcker, och andra viktiga föremål som man vill ha tillgängliga.
 • Med grenband – Grenband gör det möjligt för damer – som för herrar – att slippa att västen glider över axlarna och huvudet om man trillar i.
 • Med lyftsling – En lyftsling är en del av ditt damflytväst som du antingen kan hänga upp västen i – eller som de som är kvar på båten kan använda för att dra upp dig med om du åkt överbord.
 • Med nödljus – En nödljusfunktion är ett viktigt säkerhetsfunktion som hjälper till att synas i mörka vatten. Lika viktigt för damer såklart!
 • Med reflexer – Reflexer är utformade för att göra det lättare att synas för andra i vatten och öka säkerheten i mörker.
 • Med ring för dödmansgrepp – En ring för dödmansgrepp är helt enkelt en liten D-ring som du fäster dödmansgreppet i från utombordaren eller vattenskotern.
 • Med ring för säkerhetslina – En ring för säkerhetslina gör det möjligt att ansluta ringen till en säkerhetslina – eller annat säkerhetssystem.
 • Med vändningsförmåga – En damflytväst med vändningsförmåga gör det möjligt för västen att vända dig i vattnet, om du hamnar med ansiktet neråt.
 • Med visselpipa – En visselpipa är en viktig säkerhetsfunktion som gör det möjligt att skapa ljud och få uppmärksamhet i nödsituationer.

Välkända varumärken

Vi säljer ett av Nordens största och bredaste sortiment av flytvästar som passar dam. Vi säljer bland annat damflytvästar från Baltic, Crewsaver, Jobe och Regatta .Vi säljer också modeller från varumärken som tillverkar mer än bara västar: Spinlock, Gill, Musto, Helly Hansen, NOCK och många andra kända varumärken.

Att köpa fllytväst för dam på nätet

Vi på Moory är stolta över att sälja marknadens bredaste sortiment av damflytväst på nätet. När du köper av oss kan du lita på att du får glädje av några stora fördelar som är svåra att få någon annanstans.

 • Eftersom du får tillgång till marknadens största sortiment ökar också chansen att vi har just den produkt du behöver.
 • Du kan i lugn och ro sitta hemma vid köksbordet eller i soffan och leta dig fram till rätt val – vi hjälper gärna till både i digital och fysiskt form.
 • Du kan räkna med att du får ett bra pris – vi har marknadens enklaste prisgaranti som gör att skulle du hitta din båtpryl billigare någon annanstans matchar vi det priset (inklusive frakt).
 • Du kan räkna med snabb leverans – alla ordrar som läggs före klockan 11 på en vardag skickar vi samma dag – de flesta svenskar får leverans redan nästa dag. Vi kallar det ”galet snabb frakt”.
 • Du kan betala säkert och tryggt. Vi samarbetar med de största betalleverantörerna på marknaden och du kan betala med alla de vanliga betalmetoderna.
 • Självklart har du full returrätt – i butik brukar man ju kunna få öppet köp och på nätet har du rätt till 14 dagar att ångra dig på. Hos Moory kan du ångra dig under hela 365 dagar – enda villkoret är att du inte använt din produkt.