Varukorg

Snabb frakt från 49:- Superenkel prisgaranti Beställ innan 12:30 för utleverans samma dag

Baltic Environmental Initiative – miljövänliga flytvästar

Ända sedan 1977 har Baltic arbetat med visionen att alltid ligga i framkant när det kommer till utveckling av marina säkerhetsprodukter med kompromisslös kvalitet. Baltic lanserade sin första uppblåsbara flytväst redan på mitten av 80-talet, och 2021 lanserades marknadens första uppblåsbara flytväst utformad med kvinnor i fokus.

Inför 2023 är, genom Baltic Environmental Initiative, det dags för Baltic att ta nästa stora steg i hur Baltics produkter är utformade och hur de bedriver sin verksamhet.

Baltic är extremt stolta över att kunna presentera att de lanserar flytvästar tillverkade i delvis återvunnet material. Materialen är noga utvalda, utan att tumma det minsta på kvalitet och säkerhet. Tyget av polyester är tillverkat av återvunna PET-flaskor och flytmaterialet är Polytenen, återvunnet från industriavfall. Spännen och remmar kommer fortsatt att vara tillverkat av icke återvunnet material då det inte finns något certifierat alternativ till dessa komponenter i nuläget. Baltics mål är att dessa flytvästar ska innegålla 100% återvunnet material när nödvändiga certifieringar är på plats, alltid utan att kompromissa med din personliga säkerhet.

Inför 2023-lanseringen rör det sig om tre produkter i 50N- och 100N-klassen. Baltics mål är att 50% av deras produkter ska vara tillverkade i helt eller delvis återvunnet material 2025. De återvunna flytvästarna innebär 23-24% mindre koldioxidutsläpp jämfört med traditionella flytvästar tillverkat av ej återvunnet material.

Denna lansering är ett viktigt steg i Baltics resa för att bedriva sin verksamhet på ett hållbart sätt. Arbetet mot hållbarhet kommer att vara en ständigt pågående resa, ur många aspekter för Baltic som verksamhet. Deras mål är att alltid erbjuda transparens i de val de gör, varför de gör dem och varför de inte kan göra vissa saker. Baltic välkomnar alla typer av frågor kring sitt hållbarhetsarbete.

De tre första produkterna som lanseras i Baltic Environmental Initiative

Storsäljare i serien

Uppdatering november 2023: sedan denna artikel skrevs har Baltic lanserat ännu fler flytvästar i Environmental Initiative-serien. Du kan läsa mer om detta här.

Mer från Moory Magazine

Alla artiklar