Varukorg

Snabb frakt från 49:- Superenkel prisgaranti Beställ innan 12:30 för utleverans samma dag

Bästa båtrengöringsmedel: 5 populäraste rengöringsmedel för båt just nu

Letar du efter det bästa rengöringsmedlet till båten? Vi har undersökt vilka båtrengöringsmedel som varit mest populära bland våra kunder under året. I den här artikeln har du topplistan – och förhoppningsvis får du lite idéer som kan hjälpa dig att välja rätt båtrengöringsmedel för dina behov!

Vad är det bästa båtrengöringsmedlet?

Vad som är bästa båtrengöringsmedlet är naturligt en ganska bred fråga. Dels pratar vi om en bred kategori med allt från vattenlinjetvätt till kapellrengöring och oxalsyra – och dels är det inte alltid lätt att veta vad som är bäst eftersom det kan vara en subjektiv bedömning. Vi säljer dock enorma mängder av dessa produkter och tror stenhårt att vi har välinformerade kunder som fattar smarta beslut. Därför är vi rätt säkra på att listan nedan kan hjälpa – och att den representerar en bra start som svar på frågan.

Populäraste båtrengöringsmedlen just nu

  1. NOCK Pro – antistatisk allrengöring, 1 liter
  2. NOCK Sandö – rengöringsmedel med oxalsyra, 5 liter
  3. Ship Shape – kapellrengöring & mögeltvätt, 1 liter
  4. Lefant – Boat Cleaner, 1 liter
  5. ABNET Professional – antistatisk allrengöring, 1 liter

1:a plats, Storsäljaren – Antistatisk allrengöring NOCK Pro, 1 liter

NOCK Pro är lite av en revolution inom rengöringsindustrin med sin högkoncentrerade och effektiva formel. Tricket ligger i kategorinamnet ”antistatiska allrengöringsmedel”. Ett antistatiskt rengöringsmedel (det finns några stycken varumärken i den kategorin – det mest kända är Abnet) har en unik förmåga att neutralisera den statiska bindningen mellan material och smuts. Så även för NOCK Pro alltså. Det gör det inte bara till ett kraftfullt rengöringsmedel, utan även till en produkt som återställer och neutraliserar dålig lukt samtidigt som den fördröjer återsmutsning. Dess effektivitet mot ingrodd smuts, fett, olja, föroreningar, sot, alger och mögel gör att det är lite av ett lifehack och en stark partner i kampen mot smuts.

NOCK Pro som är tillverkad i Sverige är inte bara framstående för sin rengöringskapacitet utan också för sin miljövänlighet. Den är tillverkad med biologiskt nedbrytbara ämnen och stoltserar med att vara klimatneutralt producerad (i fabrik i just Sverige), vilket visar på ett ansvarsfullt tillvägagångssätt mot miljön. Dess förmåga att spädas ut för olika rengöringsbehov gör den till en mångsidig produkt som passar alla typer av material, inklusive de som är känsliga såsom gelcoat, plastrutor, lister, tätningar och trä.

KÖP HÄR: NOCK Pro – antistatisk allrengöring, 1 liter

2:a plats – NOCK Sandö rengöringsmedel med oxalsyra, 5 Liter

Ett högeffektivt båtrengöringsmedel – perfekt för båtar. Tar effektivt bort smuts, sot och oxidering på flera ytor. NOCK Sandö är ett kraftfullt medel med oxalsyra, perfekt för att rengöra båtens skrov, botten och vattenlinjen. Det är särskilt effektivt för att ta bort missfärgningar och sot på skrov på båtar samt för att rengöra bromsdamm och rostfläckar.

Medlet är koncentrerat vilket möjliggör en låg utspädning och ökad effektivitet vid kraftig smuts. Det är enkelt att applicera, exempelvis med en lågtrycksspruta, och ska läggas på i ett tunt lager. Svensk tillverkning och klimatneutral produktion gör det till ett miljövänligare val.

KÖP HÄR: NOCK Sandö Rengöringsmedel med Oxalsyra, 5 Liter

3:e plats – Ship Shape Kapellrengöring & Mögeltvätt, 1 Liter

Kraftfull båtrengöringsmedel som effektivt bekämpar mögel och smuts. Det är idealisk för färgade tyger och båtutrustning.

Ship Shape erbjuder ett effektiv och högkvalitativ båtrengöringsmedel som är utmärkt för att ta bort mögel, alger och annan svår smuts. Denna snabbverkande produkt är ett populärt val bland professionella kapell- och segelmakare. Den passar utmärkt för alla typer av färgade tyger och är även effektiv för att rengöra fendrar, plastbåtar och flytvästar. Dess mångsidighet gör det till en favorit för en rad olika rengöringsbehov.

KÖP HÄR: Ship Shape Kapellrengöring & Mögeltvätt, 1 Liter

4:e plats – Lefant Boat Cleaner, 1 Liter

Ett mångsidigt båtrengöringsmedel för hela båten. Effektiv mot en rad olika smutstyper, från olja till vax. En del kallar denna typ av produkt båtschampo eller boat schampoo – den löddrar väl och fungerar också lite som ett schampo.

Denna koncentrerade båtrengöringsprodukt är idealisk för omfattande rengöring av hela båten. Den är effektiv mot ett brett spektrum av smuts, inklusive sot, fett, avlagringar, vax och olja.

Lefant Boat Cleaner är utmärkt för att rengöra skrov, kölsvin och vid avlägsnande av vax. Den är säker att använda på stål, aluminium, textilier, plast och glas.

KÖP HÄR: Lefant Boat Cleaner, 1 Liter

5:e plats – ABNET Professional Antistatisk Allrengöring, 1 Liter

Här har du alltså Abnet – som likt NOCK Pro ovan är ett ”Antistatiskt allrengöringsmedel”. Precis som för NOCK Pro är tricket att det neutraliserar den statiska laddningen mellan smuts och material. Det är en väldigt mångsidig produkt – även om den inte är uttalad som båtrengöringsmedel funkar den perfekt på båten och rengör, avfettar och minskar statisk laddning. Ekologisk och biologiskt nedbrytbar.

Detta båtrengöringsmedel är skonsamt utformat och skadar inte lister, plastrutor, tätningar eller andra känsliga ytor. Dess ekologiska formula är biologiskt nedbrytbar, vilket gör den till ett miljövänligt val för de som är medvetna om sin miljöpåverkan. Dess koncentrerade natur innebär också att det är ekonomiskt och reducerar behovet av att använda stora mängder plastförpackningar, vilket sparar både pengar och miljön.

Abnet är utmärkt för en rad olika ändamål när det kommer till att rengöra ytor som drabbats av smuts, olja, fett och mögel. Dess förmåga att spädas ut för olika användningsområden gör det till ett extremt flexibelt verktyg i rengöringsarsenalen. ABNET har dessutom fått erkännanden och vunnit tester i välkända publikationer som Båtmagasinet och Båtliv, vilket ytterligare vittnar om dess effektivitet och popularitet bland användare.

KÖP HÄR: ABNET Professional Antistatisk Allrengöring, 1 Liter

Med dessa båtrengöringsmedel är du väl förberedd för att ta itu med de flesta typer av smuts och ytor. Oavsett om det gäller skrovet, däcket, kapell, motorrum eller kölsvin finns det en produkt för varje behov. Lycka till med valet av ditt nästa båtrengöringsmedel!

Mer från Moory Magazine

Alla artiklar