Varukorg

Snabb frakt från 49:- Superenkel prisgaranti Beställ innan 11 för utleverans samma dag

Bästa solcellerna till båt: 5 populäraste solcellerna till båtar just nu

Är du ute efter att köpa solceller till båt – och kanske du undrar vilka som är de bästa solcellerna till båt? Ditt sökande kan vara över! Våra kunder är pålästa och medvetna, vilket ofta innebär att den bästa solcellen till båt också är den vi säljer mest av. I denna artikel presenterar vi årets hittills mest populära solceller för båt baserat på försäljning. Vi jämför och väger fördelarna för att hjälpa dig hitta rätt panel för dina behov.

Vad är de bästa solcellerna till båt?

Valet av solpanel – oavsett om du skall ha den till båt, husbil eller stuga – beror på flera faktorer. Framförallt behöver du avgöra vad du behöver den till, var du ska placera den, och ditt budgetutrymme. Solcellerna kommer med varierande effekt, flexibilitet och ytmaterial. Generellt kan man säga att ju högre wattantal, desto mer ström producerar panelen. Men andra egenskaper som skuggoptimering och livslängd är minst lika viktiga. I den här artikeln presenterar vi topplistan oavsett om modellen är flexibel eller ej, ytbehandling, effekt eller andra egenskaper.

Populäraste solcellerna till båt just nu

  1. Sunbeam Nordic 104W Junction Box, 104W
  2. Victron BlueSolar 30WP, 30W
  3. Sunbeam Tough+ 121W Flush Black, 121.0W
  4. Sunbeam Maxa 109W Flush Black, 109.1W
  5. Sunbeam Nordic 104W Flush, 104W

1:a plats, Storsäljaren – Sunbeam Nordic 104W Junction Box, 104W

Denna flexibla solcell sticker ut med sin anpassning för nordiska förhållanden. Den har en imponerande skuggoptimeringsteknologi, vilket gör den perfekt för variabel solinstrålning. Det kan vara bra när det är molnigt halva sommaren – eller om du placerar den med varierande grad av skugga pga träd eller liknande vid sommarstugan. Den monokristallina teknologin garanterar hög effektivitet. Med dess flexibilitet passar den perfekt för båtar som har lite välvt rufftak – men se till att den monteras på en hård yta!

KÖP HÄR: Sunbeam Nordic 104W Junction Box, 104W

2:a plats – Victron BlueSolar 30WP, 30W

På andra plats har vi en solcell som är hård – dvs du kan inte böja den för att följa till exempel rufftaket. Det som gör denna panel så attraktiv är dess hållbarhet och robusthet tack vare aluminiumramen. Den är optimerad för att minimera skuggans påverkan och har hög ljuskänslighet. Garantin på 25 år för uteffekt och prestanda vittnar om dess kvalitet. Att denna solcell är så pass mycket billigare än de andra i topplistan har att göra med att den inte är flexibel – så har du plats och möjlighet att ha en hård solcell för båt kan detta vara ett ekonomiskt val!

KÖP HÄR: Victron BlueSolar 30WP, 30W

3:e plats – Sunbeam Tough+ 121W Flush Black, 121.0W

På tredjeplatsen rankar ännu en flexibel solcell för båt. Med en kombination av hög effektivitet och stilren design är denna panel ett utmärkt val för den professionella användaren. Redan från namnet förstår man att detta är en solcell som tål extra stora påfrestningar – som till exempel uppstår till sjöss. Dess smutsavvisande yta och halkskydd gör den idealisk för båtar och andra rörliga plattformar.

KÖP HÄR: Sunbeam Tough+ 121W Flush Black, 121.0W

4:e plats – Sunbeam Maxa 109W Flush Black, 109.1W

Även på fjärdeplats hittar vi en solcell för båt som är flexibel och böjbar. Denna solpanel är perfekt för de som vill ha kvalitet till ett bra pris. Den har en ytbehandling som inte är lika tålig som 3:an ovan – men den har en tålig insida och hög effektivitet tack vare monokristallin teknik. Det gör att den erbjuder mycket solcell för pengarna.

KÖP HÄR: Sunbeam Maxa 109W Flush Black, 109.1W

5:e plats – Flexibel solcell Sunbeam Nordic 104W Flush, 104W

Likt den första på vår lista är denna solpanel är perfekt för nordiska förhållanden. Förutom att även denna solcell är flexibel har den alla egenskaper som gör den ettan så populär. Denna solcell kommer i ett annat utförande som ger en slätare och snyggare installation. Trots att den kostar några hundralappar mer är detta ett kap för den prismedvetna.

KÖP HÄR: Sunbeam Nordic 104W Flush, 104W

Med detta urval av solpaneler hoppas vi att du hittar den perfekta panelen för dina behov. Oavsett om det är för båten, husbilen eller hemmet, tror vi att du kommer hitta de bästa solcellerna till båten i vår lista!

Mer från Moory Magazine

Alla artiklar