Varukorg

REA – superpriser på alla seglarkläder

Snabb frakt från 49:- Superenkel prisgaranti Beställ innan 11 för leverans samma dag

Vi torrtestar elektriskt skotning med eWincher

Det elektriska vinschhandtaget eWincher är ett alternativ till en elektrisk skotvinsch – istället för att byta vinsch och montera en dyr och svårinstallerad elektrisk variant kan du använda dig av ett elektriskt handtag. eWincher är en ganska ny produkt som vunnit väldigt mycket uppmärksamhet i seglingsvärlden. Nu när vi har börjat sälja eWincher ville vi testa den själva – men eftersom båten är på land när detta skrivs fick vi testa den ”torrt”.

Unboxing eWincher – en fantastisk upplevelse

Att öppna paketet och ta ut Ewincher första gången var verkligen en fantastisk upplevelse. Varje del av paketet var omsorgsfullt förpackat och skyddat i sin särskilt anpassade väska, vilket gav en känsla av hög kvalitet och exklusivitet. När jag öppnade den smarta väskan låg allt mycket prydligt placerat – inbäddat av vadderade avdelare.

Ur väskan kunde jag i tur och ordning plocka upp Ewincher 2, batteriet, laddaren, handledsremmen och den speciella förvaringsväskan för vinschhandtaget (på däck).

eWicher väska
Ewincher levereras i en smart väska

Ewincher 2 är en riktigt imponerande produkt som känns robust och välbyggd. Batteriet var också väldigt enkelt att montera på Ewincher 2 – med ett enda enkelt handgrepp var den redo att användas. Den medföljande handledsremmen är den perfekta lösningen på frågan ”vad gör jag om jag tappar ewincher överbord” – det gör du inte.

unboxing eWincher
Unboxing eWincher – nästan som en apple…

Ett särskilt omnämnande måste ges till förvaringsväskan – eller hållaren – för vinschhandtaget på däck. Detta var en oväntad men välkommen överraskning som visade på Ewinchers uppmärksamhet på detaljer och användarvänlighet. Den är stum och fast och kommer att hålla formen i många år. Den är gediget sydd och verkar formgjuten i tyg – vilket gav en otroligt fin kvalitetskänsla.

Köpa istället för att läsa?

eWincher finns förstås i vårt lager för supersnabb leverans 🙂

Elektriskt vinschhandtag Ewincher 2 Black & White

25 999 kr

Ewincher 2 passade perfekt i hållaren och gled lätt i och ur, men satt stadigt på plats mellan användningarna. Perfekt för hektisk segling när det brallar på.

ewincher förvaringsväska
Supersmart förvaringsväska till däck

Sammanfattningsvis var det verkligen en fantastisk upplevelse att öppna och packa upp Ewincher. Bara att hålla i eWincher och väga den i händerna ger gåshud. Den svala metallen och den uppenbara stabiliteten och gedigna konstruktionen gör sig påmind direkt. Produkten kändes inte bara högkvalitativ och välbyggd, men också genomtänkt och lätt att använda. Det låter kanske som att vi försöker översälja här – men nej, vi försöker bara beskriva det habegär den gav oss (jag och Johan är båda seglare).

Att skota med eWincher

Handtaget är förvånansvärt lätt – och så fort det sitter stabilt på plats i vinschen väger den ingenting. Knappen för att driva vinschen sitter precis där man kunde förväntat sig – bekvämt placerat vid pekfingret. Du kan både hålla handtaget stadigt med din hand, och samtidigt styra knappen och vinschen utan problem. Eftersom eWincher är utformad precis som ett vanligt vinschhandtag kan du driva den från vilken vinkel du vill beroende på sida på båten, och beroende på hur du står eller sitter.’

Hittils har du säkert upplevt att vi fick en positiv upplevelse av att kika på och hantera eWincher. Men det är nu det verkligt roliga börjar. Att trycka in knappen och att vinscha med den. Det var helt otroligt. Knappen är mjuk och lagom lätt att trycka in – och redan vid första lilla millimeterns intryckning smög winschskruven igång och började driva den Harken-vinsch som fick tjänstgöra som testobjekt. I lägsta hastigheten skruvar den otroligt försiktigt och långsamt. Från det läget och upp till max hastighet är det ett mjukt och gradvist ökande motstånd i knappen och därtill ett helt steglöst ökande av hastigheten i skruven. Det var superenkelt att variera hastigheten precis som man ville.

Vi inser att det är kanske här den absolut största fördelen med eWincher kommer fram. Genom att eWincher gör skotningen så enkel och förutsägbar kan du rikta precis all din uppmärksamhet på seglet som du skotar – precis hela tiden som du skotar. Med ett vanligt handtag är ju annars risken att man är för upptagen med att skota och veva så att man kanske missar själva trimmet och finjusteringen.

I högsta hastigheten är eWincher blixtsnabb – och vi föreställer oss att storseglet åker upp snabbare och smidigare än aldrig förr. Vi längtar till båtsäsongen ännu mer nu.

Mer från Moory Magazine

Alla artiklar