Varukorg

Snabb frakt från 49:- Superenkel prisgaranti Beställ innan 12:30 för utleverans samma dag

Vilken typ av elmotor ska jag köpa?

För att göra det enklare att köpa rätt elmotor har vi delat in dem i 4 olika användningsområden. För att klargöra hur vi tänkt kring vår indelning går vi här igenom hur vi tänkt kring varje enskilt område.

För kortare turer, fiske & lek i viken

Med för kortare turer, fiske & lek i viken menar vi enklare elmotorerer som är till för jollar och lite mindre båtar menade att färdas kortare turer. Vad menar vi då med kortare turer? Jo, dessa passar dig som vill ta dig in till hamnen eller badstranden vid ankring på svaj, leka runt och undersöka öar eller ha till barnen som vill lära sig köra båt. Motorerna i den här klassen funkar även bra som trollingmotorer.

För längre turer

Med för längre turer menar vi motorer med en hög effekt som funkar antingen som ett komplement till befintlig motor, eller som huvudmotor när du vill transportera dig från punkt A – B på samma sätt som en bensinmotor gör. På engelska kallas dessa modeller ofta för Travel-modeller, vilket är ett tydligt och bra namn.

Vad menar vi då med detta? Jo, en motor i den här klassen passar dig som vill kunna göra allt som en mindre motor kan göra, men utöver det också åka på längre turer som t.ex. fram och tillbaks till klubbholmar, stugor eller varför inte köpa en glass på någon härlig bar ute i skärgården eller andra saker som kräver en motor med lite starkare effekt. Dessa motorer passar allt från småbåtar till större båtar och flottar.

För avancerat fiske

Med för avancerat fiske menar vi motorer med avancerade specifikationer anpassade och framtagna för fiske som att t.ex. kunna välja ankringsplaster och sätta autopilot. Vissa av dessa är kompatibla med Humminbirds plottrar och ekolod. Där du kan skapa nätverk där enheterna pratar med varandra där din plotter kan styra din elmotor via något som kallas I-Pilot Link och skapa rutter, cirkulera runt ankringsplatser samt följa djupkurvor skapade m.h.a ett Auto Chart Live kort och mycket mycket mer. Dessa elmotorer är nästan uteslutande frontmonterade.

För kajaker

Med för kajaker menar vi motorer som är speciellt framtagna och designade för att passa på kajaker. Det här är en motor för dig som vill avnjuta en härlig tur med din kajak utan att behöva anstränga dig. Perfekt för dig som kanske ha paddlat hela livet men som råkat ut för skador, sjukdomar eller på ålderns höst har börjat få svårt att röra sig och inte längre kan paddla själv. Givetvis passar den även galant för dig som gillar känslan av att åka kajak, men som är lite för lat för att paddla själv. Det är ingen tvekan om att du blir värst i viken!