Varukorg

Snabb frakt från 49:- Superenkel prisgaranti Beställ innan 12:30 för utleverans samma dag

Hur ska jag rengöra skrovet över vattenlinjen på båten?

Vem vill ha ett smutsigt skrov? Ingen! Det är inte snyggt, men framförallt påverkas båtens prestanda. Det är ju som bekant en inofficiell tävling i snyggast båt på varje båtklubb, så här är det viktigt att göra rätt. Här går vi igenom vilka produkter du behöver och när de ska användas.

Rengöring innan polering

Varje vår börjar det roliga arbetet med att polera båten – eller rättare sagt: skrovet. Men, innan du kan göra detta måste du rengöra skrovet. Det är enklare än du tror och det finns bara 2 saker du behöver tänka på:

1. Gulnad eller missfärgad gelcoat? Använd oxalsyra!

Har du väldigt gulnad/missfärgad gelcoat så kan du behöva använda ett rengöringsmedel med oxalsyra. Oxalsyra är en kemikalie som du inte vill ha på för länge. Du vill därför verkligen inte ”polera in den” på skrovet. Efter att ha använt den måste du därför alltså använda en vanlig rengöring (se nedan) för att få bort själva oxalsyran.

Med oxalsyra

Billigt, effektivt och bra!

Här får du 5 liter rengöringsmedel med oxalsyra till ett kanonpris. Detta löser garanterat gulnad och missfärgad gelcoat, men du kan också använda den till lite allt möjligt där det behövs extra stark rengöring.

Rengöringsmedel med oxalsyra NOCK Sandö, koncentrerad, 5 liter

Det ursprungliga priset var: 539 kr.Det nuvarande priset är: 339 kr.

2. Ett avfettande medel för att rengöra och få bort vaxrester

Eftersom du i fjol hade vax på båten behöver du få bort den innan du polerar. Du har säkert också fått massa annan smuts, fett, olja & mögel på båten. Här gäller det att välja en produkt som löser alla dessa problem, och inte skapar några andra.

Det finns en mängd båtspecifika produkter (t.ex. Lefant Boat Cleaner) men också bra allrengöringsprodukter (t.ex. NOCK Pro och Abnet) som löser detta. För att göra det superenkelt för dig har vi samlat alla produkter som är bra för att rengöra skrovet i kategorin skrovrengöring.

Skrovsrengöring

Drygt & supereffektivt

Ett nytt och otroligt effektivt antistatiskt rengöringsmedel som neutraliserar den statiska bindningen mellan material och smuts (samma kemikalier som i Abnet). NOCK Pro rengör, avfettar, återställer och fördröjer återsmutsning. Det är högeffektivt mot ingrodd smuts, fett och olja, föroreningar och sot, alger och mögel. Det är dessutom skonsamt mot gelcoat, trä och lister. Perfekt för skrovet helt enkelt!

Antistatisk allrengöring NOCK Pro, koncentrerad, 5 liter

Det ursprungliga priset var: 399 kr.Det nuvarande priset är: 299 kr.

Rengöring under säsongen

Du vill förstås rengöra båten under säsongen. Här är det viktigt att inte använda samma rengöringsmedel som du använde innan poleringen, eftersom du inte vill tvätta bort vaxlagret. Istället ska du använda ett båtschampo. Dessa rengör mer skonsamt och är särskilt utvecklade för att inte ta bort vaxrester (till skillnad från skrovrengöring, som är särskilt utvecklad för att ta bort vaxrester).

Båtschampo

Skonar vax – och ger dig mer!

Detta båtschampo rengör samtidigt som det både håller ditt befintliga vaxlager intakt. Det är ett skonsamt löddrande båtschampo för skrov & däck och funkar lika bra för handtvätt som högtryckstvätt. Det rengör och återställer gelcoatens glans och och lämnar en blank och fettfri yta utan torkfläckar. Det är effektivt mot smuts, saltavlagringar & alger, och riktigt drygt – dosera 1 dl schampoo till 8 liter ljummet vatten.

Båtschampo NOCK Boat Shampoo, koncentrerad, 1 liter

Det ursprungliga priset var: 149 kr.Det nuvarande priset är: 99 kr.