Oljelampor & fotogenlampor (152)

Här köper du alla typer av oljelampor & fotogenlampor – inklusive skeppslampor (som du hänger upp) och stormlyktor. Oavsett om du har den i båten, i trädgården eller i vardagsrummet ökar en oljelampa mysfaktorn enormt mycket. Alla borde köpa åtminstone en 🙂

Vi säljer oljelampor & fotogenlampor från välkända märken till riktigt bra priser (med prisgaranti) & med galet snabba leveranser.

Oljelampor & fotogenlampor – för en mysigare tid

I vårt breda sortiment av oljelampor och fotogenlampor hittar du allt du behöver för att lysa upp tillvaron. En oljelampa (eller oljelykta) ger objektivt ett härligare ljus än en elektrisk lampa. Är du inne i båt eller ett litet utrymme är sprakandet också något riktigt härligt.

Utöver att vara en bra ljuskälla är alltså oljelyktor något som verkligen bidrar med en mysig känsla och en mer naturnära upplevelse. Det passar förstås perfekt ombord på en båt – men lika bra iland på ön eller varför inte hemma i trädgården?

Oljelampa och hund
Alla älskar en oljelampa

Många kategorier och typer

Vi har ett av sveriges bredaste sortiment inom oljelampor och fotogenlampor:

 • Skeppslampor (trålarlampor) – snygga modeller som hängs upp någonstans – exempelvis taket
 • Stormlyktor (fotogenlyktor) – de klassiska lyktorna som du man bära med dig, men också ha stående eller hängandes
 • Vägghängda oljelampor / fotogenlampor – vanliga vägglampor, fast snyggare och härligare 🙂
 • Stående oljelampor / fotogenlampor – modeller som du kan ställa på bordet (eller nåt annat plant underlag)

Vi säljer också förstås en stor mängd tillbehör:

 • Lampoljor – själva bränslet som behövs för att lampan ska kunna brinna
 • Brännare – den del som sätter fart på elden. De behöver bytas då och då, och därför säljs de lösa
 • Lampskärmar – precis som det låter: skärmar till oljelampor
 • Lågspridare – en liten manick som sprider lågan inuti lampan
 • Reservglas – värmen förstör inte glasen, men de kan bli smutsiga över tid. Vem vet – du kanske råkar tappa nånting ibland också? Då behöver du reservglas
 • Vekar – vekar är förstås en förbrukningsvara. Vi rekommenderar varmt (hehe) att du köper några extra när du köper din oljelampa

Vackra och hållbara material

Oljelampor och fotogenlampor tillverkas i en lång rad olika material – och alla är hållbara och vackra på sina egna sätt. Vi säljer oljelampor i mässing där hela oljelampan eller bara brännaren är i mässing, oljelampor och fotogenlampor i lackad metall, modeller med skydd i glas osv. De allra populäraste oljelamporna är i mässing – och det finns även modeller i metall som är målade i färgen mässing och färgen koppar. Vi anger alltid material i specifikationen så att du kan välja och köpa rätt.

Kända märken

I vårt breda sortiment hittar du både superkända varumärken som Feuerhand, Petromax & Strömshaga – men också lite mindre kända märken som NOCK & Dietz. Det är en stor blandning av varumärken där alla har en sak gemensamt: de tillverkar snygga & hållbara oljelampor och fotogenlampor 🙂

Att köpa fotogenlampor & oljelampor på nätet

Vi på Moory är stolta över att sälja marknadens bredaste sortiment av oljelampor & fotogenlampor på nätet. När du köper av oss kan du lita på att du får glädje av några stora fördelar som är svåra att få någon annanstans.

 • Eftersom du får tillgång till marknadens största sortiment ökar också chansen att vi har just den produkt som du behöver.
 • Du kan i lugn och ro sitta hemma vid köksbordet eller i soffan och leta dig fram till rätt produkt – vi hjälper gärna till både i digital och fysiskt form.
 • Du kan räkna med att du får ett bra pris – vi har marknadens enklaste prisgaranti som gör att skulle du hitta din produkt billigare någon annanstans matchar vi det priset (inklusive frakt).
 • Du kan räkna med snabb leverans – alla ordrar som läggs före klockan 11 på en vardag skickar vi samma dag – de flesta svenskar får leverans redan nästa dag. Vi kallar det ”galet snabb frakt”.
 • Du kan betala säkert och tryggt. Vi samarbetar med de största betalleverantörerna på marknaden och du kan betala med alla de vanliga betalmetoderna.
 • Självklart har du full returrätt – i butik brukar man ju kunna få öppet köp och på nätet har du rätt till 14 dagar att ångra dig på. Hos Moory kan du ångra dig under hela 365 dagar – enda villkoret är att du inte använt din produkt.

Så oavsett om du vill göra sommarstugan lite mysigare eller du vill ha en plan B om det blir strömavbrott kan vi rekommendera dig att köpa en oljelampa eller en fotogenlampa!