Solglasögon är en av de viktigaste (om inte viktigast efter flytvästen) accessoarer på havet för att skydda både ansiktet och ögonen mot solen. Det direkta solljuset samt det reflekterande gör dig utsatt på havet och ett par bra solglasögon gör att du kan slappna av i ögonen vilket gör dig mindre trött med mer skärpt. Solglasögon är därför både en komfort- men även en säkerhetsåtgärd ute på havet. 

Vi säljer solglasögon från alla kända varumärken, plus några okända. Givetvis till riktigt bra priser (med prisgaranti) och galet snabba leveranser.

Öppna filter

Vi har både polariserade och icke-polariserade glasögon. Detta ska ej förväxlas med UV-skydd då även icke-polariserade solglasögon ofta har UV-skydd. Polariserade glasögon tar bor det reflekterande och ofta bländande ljuset som skapas när solstrålarna träffa vattenytan eller andra blanka ytor – därför är polariserade linser bra både till havs, vid bilkörning eller i skidbacken.

Att tänka på är att polariserade solglasögon ofta gör det svårt att se digitala skärmar som t.ex. din mobil eller instrumenten på båten. Om du då väljer icke-polariserade glasögon på havet är det en rekommendation att välja en spegel- eller mörkare lins som också sänker ljusinsläppet, tar bort reflektioner och stärker kontrasterna.