Köp din blyade ankarlina här. En ankarlina med bly är helt enkelt en vanlig ankarlina men med invävd blysträng i mitten. Genom att tynga ner ankarets topp hjälper den dig att få bättre fäste.

Vi säljer blyade ankarlinor från kända varumärken av hög kvalitet. Givetvis till riktigt bra priser (med prisgaranti) och galet snabba leveranser.

Öppna filter

Blyad ankarlina – hur funkar det?

Ett ankare har två stycken lika viktiga funktioner som påverkar dess utformning. De är faktiskt lika viktiga – att få rejält och stabilt ankarfäste är självklart den ena. Men den andra är minst lika viktig – att enkelt kunna släppa fästet när man drar i ankarlinan uppifrån.

Den sistnämnda är intressant när det kommer till blyad ankarlina. Eftersom ankaret är designat för att släppa fästet betyder det att ankaret har dåligt eller helt inget fäste om ankarets ”arm” befinner sig en bit över botten.

Ett enkelt tankeexperiment förklarar enkelt den blyade ankarlinans betydelse. Tänk dig att du fäste en fender i en tamp som gick ner till ankaret – samtidigt som du drog i ankaret från båtens akter (med ankaret långt ut så att du hade en bra vinkel på ankartampen. Ankaret skulle då med stor sannolikhet släpa längs med botten, eftersom ankarets spets skulle peka uppåt.

Med en blyad ankarlina tynger man alltså ner ankarets arm eller stång, vilket gör att ankarets spets pekar neråt och gräver snabbt ner sig i leran eller fastnar snabbt på första bästa klippa. Skillnaden är enorm – en blyad ankarlina ger dig mycket bättre fäste.

Att köpa blyad ankarlina på nätet

När du skall köpa blyad ankarlina vill du såklart försäkra dig om att kunna välja exakt rätt produkt för dina behov. Då är nätet oslagbart. När du köper ankarlina av Moory kan du vara säker på att vi har ett superbrett sortiment av alla olika blyade ankarlinor som är relevanta för ditt val. På nätet har du helt enkelt mer att välja på – eftersom vi inte har någon begränsning i hyllyta så som en butik har.

Det är tryggt att köpa av Moory – vi samarbetar med Klarna och det är genom Klarna du betalar ditt köp. Du kan välja på att betala med alla dagens moderna betalsätt såsom kort, direktbetalning via bank eller faktura.

Om du skulle ångra dig får du självklart returnera varan – så länge som ett år efter köpet – bara du inte använt din ankarlina.

Om du genomför ditt köp senast klockan 11 en vardag skickar vi din nya fina blyade ankarlina samma dag – och normalt har du den hos ditt ombud (eller via hemleverans om du väljer det) redan dagen därpå.

Vi säljer bara båttillbehör som håller hög och god kvalitet – och som vi själva skulle vilja använda på våra egna båtar – blyade ankarlinor är inget undantag!